Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

AEK: Πτώση σωτηρίας, παραμονή καταστροφής!

Οι αντοχές του κόσμου της ΑΕΚ δοκιμάζονται διαρκώς εδώ και μερικά χρόνια, με αποκορύφωμα τη φετινή τραγική εξέλιξη.

Ποιοί φταίνε για την οικονομική και αγωνιστική κατάντια έχει αναλυθεί και θα συνεχίσει να απασχολεί για πολλά χρόνια σε συζητήσεις όχι μόνο καφενείου αλλά και δικαστηρίων. Μέτοχοι-αμέτοχοι, σάπιο σύστημα, «εγκληματίες» εντός των τειχών και εξωτερικοί εχθροί. ΟΚ…

Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το άμεσο μέλλον της ομάδας.

Η ΑΕΚ μπορεί να σωθεί πέφτοντας και να καταστραφεί μένοντας στην επαγγελματική κατηγορία, αυτό είναι δεδομένο.

HTML tutorial

Από τη στιγμή που δεν μπαίνει κανείς μπροστά για να βάλει χρήματα, να παλέψει με τα χρέη και να αναλάβει την ευθύνη, όλη η απέλπιδα προσπάθεια της ΑΕΚ να παραμείνει στη Superleague μοιάζει να μην έχει νόημα.

Η πτώχευση και ο υποβιβασμός στην τρίτη κατηγορία που πλέον θα είναι ερασιτεχνική, είναι οδυνηρές αποφάσεις για το μέγεθος της ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο. Λιγότερο οδυνηρο, βέβαια, σε σχέση με όσους περιμένουν χρήματα από την ΠΑΕ και τις οφειλές της.

«Ποτέ η ΑΕΚ στη Δ Εθνική» ήταν το μόνιμο σύνθημα των οπαδών της σε τέτοια διλήμματα. Τώρα που ο υποβιβασμός έρχεται δίχως το δικαίωμα επιλογής, η λύση μιας ΑΕΚ από την αρχή, με προοπτική σταδιακής υγιούς επιστροφής και όχι αρρωστημένης παραμονής στις επαγγελματικές κατηγορίες, δεν είναι πια τόσο απαγορευτική σκέψη στο μυαλό των φίλων της ΑΕΚ.

Οι αντοχές τους έχουν δοκιμαστεί ήδη και είναι πανίσχυρες…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων