Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Αυτό είναι το μοναδικό κοκτέιλ που εχει καλύτερη γεύση όταν το απολαμβάνεις στο αεροπλάνο

Παρόλο που τα γεύματα των αεροπλάνων έχουν σχολιαστεί και κατακριθεί αρκετές φορές, υπάρχει ένα και μοναδικό κοκτέιλ που η γεύση του είναι πραγματικά καλύτερη στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το grunge.com, το να βρισκόμαστε σε ένα αεροπλάνο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ανακατεύει την αίσθηση της γεύσης, επομένως για την, σχεδόν, αδιάφορη γεύση των γευμάτων στα αεροπλάνα δεν ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το ίδιο το φαγητό.

Bloody Mary- Το μοναδικό κοκτέιλ που η γεύση του είναι πραγματικά καλύτερη στο αεροπλάνο

Σύμφωνα με τον Honey, μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η αφθονία του ήχου, όπως ο συνεχές στροβιλισμός των κινητήρων, μπορεί να αλλάξει τη γεύση των πραγμάτων. Συγκεκριμένα, η γλυκύτητα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, ενώ ενισχύονται οι αλμυρές γεύσεις umami. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα γεύσης umami είναι η ντομάτα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το bloody mary με βάση την ντομάτα θα έχει καλύτερη γεύση σε μια πτήση.

Δεν φταίει μόνο ο ήχος, όμως, γιατί τα διάφορα πιάτα των αεροπορικών γενικότερα δεν είναι και τόσο επιτυχημένα στη γεύση. Ο συνδυασμός της χαμηλής πίεσης και των ξηρών συνθηκών μέσα σε μια καμπίνα αεροπλάνου έχει, επίσης, επίδραση στην ευαισθησία των γευστικών καλύκων των επιβατών κατά την ανίχνευση γλυκών και αλμυρών γεύσεων, αναφέρει το grunge.com. Έτσι και πάλι όλα αυτά ενισχύουν τις γεύσεις τροφών πλούσιων σε umami, όπως οι ντομάτες, τα μανιτάρια και ο ζωμός της σούπας.

Γιατί το Bloody Mary έχει καλύτερη γεύση στο αεροπλάνο

Σύμφωνα με το Travel & Leisure, το bloody mary συνδέεται ως επί το πλείστον με το brunch, ενώ είναι και ένα δημοφιλές ποτό, αρκετά μοναδικό μεταξύ των κοκτέιλ, προσφέροντας μια πικάντικη και αλμυρή γευστική εμπειρία που μερικές φορές είναι πιο κοντά σε ένα γεύμα παρά σε ένα ποτό. Εκτός από τον απαραίτητο χυμό ντομάτας και βότκα, μπορεί να διανθιστεί με ελιές, σέλινο, πιπεριές, ακόμα και μπέικον.

Το συγκεκριμένο κοκτέιλ, λοιπόν, αναφέρει το grunge.com, είναι ο πιο γνωστός τρόπος για να συνδυάσετε παραδοσιακές γεύσεις umami, όπως ο χυμός ντομάτας, με το αλκοόλ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων