Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν να χτυπήσουν το εστιατόριο στου Ψυρρή (pics)

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών υπόπτων για τρομοκρατία, που εντόπισαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι φέρονται ότι ετοίμαζαν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο που λειτουργεί και ως συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαϊντέρ, που διέμενε στη Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Χουσεΐν, που ζούσε στην Σπάρτη.

Ζούσαν παράνομα στη χώρα για 4-5 χρόνια

Στα μέσα Φεβρουαρίου, περίπου στις 15 με 16 του μήνα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο, οι οποίοι είχαν μπει παράνομα από την Ορεστιάδα, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο ένας μάλιστα είχε συλληφθεί και πριν από έναν χρόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ζούσαν παράνομα στην Ελλάδα, 4 και 5 χρόνια αντίστοιχα. Μάλιστα ο Χαϊντέρ ταξίδεψε στην Αθήνα με προτροπή του “αρχηγού” προκειμένου να κατοπτεύσει και να βιντεοσκοπήσει τον υποψήφιο στόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες όταν έρχονταν στην Αττική, έμεναν σε παράπηγμα ομοεθνών τους στον καταυλισμό Ρομά στα Άνω Λιόσια. Σημειώνεται ότι προσαγωγές ατόμων, με τους οποίους φέρεται να συνομιλούσαν, έγιναν από διαμέρισμα στην Ομόνοια, όπου περνούσαν και οι δύο συλληφθέντες.

Από έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα, βρέθηκαν:

– Επικοινωνίες με τον αρχηγό της επίθεσης.

– Κατόπτευση του εστιατορίου στου Ψυρρή.

– Τελικές οδηγίες για το χτύπημα.

– Προσπάθεια στρατολόγησης επιπλέον ατόμων.

Πριν από 1,5 μήνα, οι δύο βασικοί ύποπτοι αλλά και τουλάχιστον 15 άτομα με τα οποία είχαν επαφές, προσήχθησαν. Τους κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ψηφιακά πειστήρια, τα οποία εξερευνήθηκαν. Διαπιστώθηκαν οι επίμαχες συνομιλίες με τον φερόμενο “αρχηγό”, ομοεθνή τους, που, όπως είπαν, ήταν στο Ιράν, ο οποίος τους προέτρεπε σε δολοφονικές και αιματηρές επιθέσεις εναντίων ισραηλινών στόχων στη χώρα μας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων