Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Αυτοκτονία έφηβης μετά από εκφοβισμό στα social media

Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι αυτοκτόνησε στη Βρετανία αφότου υπέστη ένα ανελέητο και προσβλητικό «μπαράζ» ανώνυμων ή ψευδώνυμων υβριστικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Ask.fm, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της.

Η άτυχη Χάννα Σμιθ βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της στο Λούτεργουορθ του Λέσιστερσάιρ την περασμένη Παρασκευή. Γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο Faceebook ο πατέρας της Ντέιβ Σμιθ, δήλωσε πως είχε βρει σκληρά χλευαστικά σχόλια στην σελίδα ερωταπαντήσεων Ask.fm, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να στέλνουν ανώνυμα μηνύματα.

Ο πατέρας ζήτησε να κλείσει η ιστοσελίδα, γράφοντας: «Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να γράφουν ανώνυμα είναι λάθος. Οποιος δημιούργησε αυτή την ιστοσελίδα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία. Οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέψουν στα παιδιά τους να επισκέπτονται αυτήν την σελίδα»

Ένας ανώνυμος χρήστης είχε επανειλημμένα προτείνει στην Χάννα να αυτοκτονήσει στέλνοντας σχόλια του τύπου «όλοι θα χαρούν άμα πεθάνεις.»

Η υπόθεση θυμίζει αυτή της δεκατετράχρονης Αμερικανίδας Τζέσικα Λάνεϊ, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Φλόριντα των ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο αφότου έλαβε σειρά υβριστικών μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου συμμετείχε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων