Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Αυξημένο το ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης – Πτωτική η πορεία και των καυσίμων κίνησης

Φθηνότερο κατά 15% πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης, σε σχέση με τα μέσα Οκτωβρίου, που είχε ξεκινήσει η διάθεσή του. Η τιμή του έχει υποχωρήσει στα 1,2 ευρώ το λίτρο. Όσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των νοικοκυριών για το επίδομα θέρμανσης. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα MyΘέρμανση ξεπερνούν τις 880.000.

«Αναθερμαίνεται» σταδιακά το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η τιμή του έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της φετινής περιόδου.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει μια μείωση της τάξης των 20 λεπτών περίπου σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Νίκος Παπαγεωργίου. «Προκειμένου να κρυώνουμε, βάλαμε. Το τελευταίο που πήραμε ήταν φθηνό» δήλωσε ένας ηλικιωμένος. Η μέση τιμή λιανικής του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 1,2 ευρώ το λίτρο από 1,39 ευρώ πριν από ένα μήνα και 1,41 ευρώ στις 14 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε η διάθεσή του.

«Στην πολυκατοικία δεν βάλαμε πετρέλαιο. Δεν βάλαμε όταν είχε το πετρέλαιο 0,75. Θα βάλουμε τώρα με 1,15-1,20; Είναι πολύ ακριβό» ανέφερε πολίτης. Ζωηρό όμως είναι το ενδιαφέρον και για το επίδομα θέρμανσης με τη πλατφόρμα MyΘέρμανση να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

«Τα έχω κοιτάξει, δεν δικαιούμαι. Θεωρείται ότι είμαι υψηλόμισθος», «Τι να μας δώσουν; Δε μας δίνουν τίποτα» επισημαίνουν όσοι ενδιαφέρονται για το επίδομα αυτό.

Πτωτική πορεία όμως ακολουθούν και οι τιμές των καυσίμων κίνησης, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να έχει μειωθεί στα 1,996 ευρώ το λίτρο από 2,03 ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ μικρή αποκλιμάκωση στα 1,94 ευρώ το λίτρο από 2,12 ευρώ καταγράφει και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

«Ε είναι λίγο τσουχτερές», «Το βάζω κατά ανάγκην» αναφέρουν διάφοροι πολίτες.

Πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε η ΔΙΜΕΑ σε δύο πρατήρια καυσίμων στα Δωδεκάνησα για παραβίαση των διατάξεων περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Ρεπορτάζ: Γωγώ Κατσέλη / Μαίρη Σκανδάλη

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner