Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας

Επεισόδια στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας όταν απεργοί και ΠΑΜΕ μπλόκαραν την είσοδο και δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους να μπουν στις εγκαταστάσεις

Μεγάλη ένταση το πρωί της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της οινοποιίας «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου είχε προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση των απεργών που ζητάνε την ακύρωση της απόλυσης των 15 συναδέλφων τους και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Απεργοί και μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν βρεθεί, επιχείρησαν να μπλοκάρουν την είσοδο, προκειμένου να μην περάσουν τα πούλμαν με τους εργαζόμενους που δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λόγω των συμπλοκών που ακολούθησαν, δύο άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρονται αυτήν την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου». Ένας εκ των δύο τραυματισμένων είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΠ) και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Γιάννης Φραγγίδης.

Έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου έφτασαν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων