Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Αλλαγές στο Instagram: Θα κρύβει τα προσβλητικά σχόλια

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), το Instagram ανακοίνωσε ότι θα αποκρύπτει αυτόματα όλα τα πιθανώς προσβλητικά σχόλια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα σχόλια που θα αποκρύπτονται θα εντοπίζονται από ήδη υπάρχουσα τεχνητή νοημοσύνη.

Κριτήριο για τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων σχολίων θα είναι η ομοιότητά τους με σχόλια προσβλητικού ή παρενοχλητικού περιεχομένου, για τα οποία είχαν υποβάλλει αναφορά οι χρήστες στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, οι χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν τέτοιου είδους σχόλια αν το επιθυμούν, πατώντας το κουμπί «Προβολή κρυμμένων σχολίων».

Το Instagram αναμένεται να ξεκινήσει σιγά-σιγά τις δοκιμές από σήμερα, 6/10/2020.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί επίσης και τα 10α «γενέθλια» της εφαρμογής.

Η προσπάθεια περιορισμού του ιντερνετικού bullying εκ μέρους του Instagram έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, με την προσθήκη του κουμπιού «Restrict» (περιορισμός), το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύψουν τα ενοχλητικά σχόλια κάποιου άλλου χρήστη στο προφίλ τους από όλους, εκτός από τον ίδιο.

Επιπλέον, η Instagram είχε νωρίτερα προσθέσει ένα «φίλτρο», το οποίο προειδοποιούσε τους χρήστες πριν ανεβάσουν ένα πιθανά προσβλητικό σχόλιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσθήκη του συγκεκριμένου φίλτρου έχει όντως συμβάλλει στην μη δημοσίευση και στην επανεπεξεργασία των δυνάμει προσβλητικών σχολίων.

Το παράδειγμα του Instagram έχει ακολουθήσει και το Twitter, το οποίο από την αρχή του έτους επίσης παρακινεί αυτόματα τους χρήστες να το ξανασκεφτούν, πριν δημοσιεύσουν ένα σχόλιο που φαίνεται να περιέχει προσβλητικό λεξιλόγιο.

ΠΗΓΗ: CNN

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων