Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Aμερικανική άσκηση με στόχο S-400: «Δύο χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν εναντίον δύο S-400» [vid]

Η μεγάλη άσκηση Αφρικανικός Λέων (African Lion) άρχισε στις 7 Ιουνίου, με τη συμμετοχή δύναμης περίπου 7.800 στρατιωτών, στο Μαρόκο, στην Τυνησία και στη Σενεγάλη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου.

Το τμήμα του Αμερικανικού Στρατού Ευρώπης και Αφρικής (AFRICOM) στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής άσκησης ανακοίνωσε ότι υλοποίησε σενάριο που αφορούσε στην προσβολή και την καταστροφή δύο προσομοιωμένων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου S-400. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δημοσίευσαν βίντεο μέσα από κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο Αξιωματικός ακούγεται να λέει: «Δύο χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν εναντίον δύο S-400».

Παρόλο που η προσομοίωση δεν είναι ακριβώς ίδια με την πραγματικότητα, η είδηση αποτελεί πραγματική «βόμβα», καθώς η Ρωσία υπερηφανεύεται ότι το σύστημα S-400 είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας που υπάρχει στον κόσμο, έχοντας τη δυνατότητα ανίχνευσης και εξουδετέρωσης κάθε είδους εναέριου στόχου, ακόμα και stealth μαχητικών αεροσκαφών, όπως τα F-22 και τα F-35.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο ο στρατός των ΗΠΑ «σκότωσε» τους ρωσικούς πυραύλους, αν και στην άσκηση χρησιμοποιούνται διάφορα οπλικά συστήματα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή αυτή, από μαχητικά μέχρι πυροβολικό. Ένα ακόμα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς έγινε η προσομοίωση, αν και πληροφορίες θέλουν την Αλγερία να έχει προμηθευτεί το ρωσικό σύστημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων