Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Άναψαν φωτιές οι… «βλαχοδήμαρχοι»

Ενόχληση σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ο χαρακτηρισμός που απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε αιρετούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αποκαλώντας τους βλαχοδήμαρχους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάζοντας τα στελέχη του μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος επιτέθηκε στους αιρετούς των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης κάνοντας αυτόν τον άκομψο χαρακτηρισμό.

Όμως η αναφορά του δεν άρεσε καθόλου σε ορισμένα στελέχη του κόμματος τα οποία σχολίαζαν ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτή η επίθεση όχι μόνο γιατί δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά επιπλέον διότι ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να αποκλείει πιθανές συμμαχίες ακόμη και με δημάρχους του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνται πετυχημένοι…

Χθες, δημοσίως ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς παραδέχτηκε ότι ο ίδιος δεν θα χρησιμοποιούσε έναν τέτοιο χαρακτηρισμό για αιρετούς δείχνοντας την δυσαρέσκειά του για το ατόπημα του Αλέξη.

Ωστόσο, το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε να υποστηρίζει με πάθος την θέση του προέδρου του κόμματος και απαντώντας ουσιαστικά στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη που διαμαρτυρήθηκε για τον χαρακτηρισμό σχολίασε: “Είναι δήμαρχος και λειτουργεί ως κομματικός βαστάζος, που αποστολή του είναι να καταλαγιάζει την οργή των αιρετών ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές. Αναφορικά με το ότι αναγνωρίζει τον εαυτό του ως “βλαχοδήμαρχο” και διαμαρτύρεται δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είναι θέμα αυτογνωσίας”…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων