Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Ανασκευάζει ο Βελόπουλος μετά την επιστολή Φύσσα προς τον πρόεδρο της Βουλής

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διέδιδε ψευδώς στο Twitter και στην εκπομπή του Κόντρα και Ρήξη ότι η οικογένεια του Παύλου Φύσσα έλαβε αποζημίωση 800.000 ευρώ.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον καλεί να την προστατεύσει απέναντι στα ψεύδη όπως λέει που διακινούνται πως η οικογένειά της έχει λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.

Σήμερα, Τετάρτη ο Βελόπουλος επικοινωνήσε με τον δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα και φέρεται να του εξήγησε ότι οι αναρτήσεις δεν έγιναν από τον ίδιο αλλά από τους διαχειριστές του λογαριασμού του.

Ολόκληρη η επιστολή της Μάγδας Φύσσα:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.

Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα. Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου. Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια. Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα:

«Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά).

Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων