Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Ανδρουλάκης: Προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός

Για «κοινής αποδοχής» πρόσωπα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι «δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος πρωθυπουργός». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας «υπήρξαν κακοί πρωθυπουργοί για τη χώρα και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον».

«Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες όπου τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τις συγκλίσεις να είναι υψηλού κύρους. Εγώ δεν έχω κυβερνήσει, δεν έχω βλάψει τη χώρα, δεν έχω στήσει υποκλοπές […] Κάθε 15 μέρες έχουμε και ένα πολιτικό σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την ανοχή του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ισχυρή εντολή με διψήφιο ποσοστό»

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «αν έχουμε ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις. Αν επιτευχθούν, τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής».

«Δεν θα είναι ένα πρόσωπο που θα πω εγώ ποιο θα είναι, δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι με πρόσωπα κοινής αποδοχής σε όλη την Ευρώπη. Όποιος είναι στην κυβέρνηση αυτή θα συμφωνήσει στα πρόσωπα. Δεν είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι αλαζονικά θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων