Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Απάντηση Μηταράκη σε Τσίπρα για «πραγματικούς πρόσφυγες» – Δείτε βίντεο

Τον λόγο επί προσωπικού έλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την Ουκρανία, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πράγματι προσερχόμενος την Κυριακή στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες είπα ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, τους οποίους ορθά χαρακτήρισα «πραγματικούς» πρόσφυγες» προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί έρχονται ευθεία από τη χώρα από το έδαφος που κινδυνεύουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διευκρινίζοντας το ακριβές περιεχόμενο της δήλωσης περί «πραγματικών προσφύγων», ο κ. Μηταράκης επισήμανε: «Τη δήλωση περί πραγματικών προσφύγων εκείνη τη στιγμή δεν την έκανα σε αντιδιαστολή άλλων ομάδων. Υπάρχει, όμως, αντιδιαστολή απέναντι σε δύο ομάδων μεταναστών».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «πρώτον, οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι έρχονται παράνομα στον χώρο Σένγκεν κατά παράβαση του άρθρου 4 του Κώδικα Σένγκεν και δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Υπάρχουν, επίσης, αιτούντες άσυλο που έρχονται από μακρινές χώρες και μακρινές ηπείρους, διερχόμενοι μίας ή περισσοτέρων ασφαλών χωρών κατά παράβαση του άρθρου 31 της Συνθήκης της Γενεύης, και βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας τέτοιες αιτήσεις είναι απαράδεκτες».

Ο κ. Μηταράκης ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στη Βουλή τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση της Ουκρανίας συνορεύει με την Ευρωπαϊκή Ένωσή και έρχονται άμεσα. Αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο και όχι οι ιδεοληψίες της Αριστεράς».

Δείτε βίντεο:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων