Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Ελεύθερα αφεθηκαν τα 13 άτομα

Την 1 Ιουλίου 13 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, συνελήφθησαν απάτες σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και προχωρούσαν στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, οι 13 κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Aνακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι, στους 3 από τους κατηγορουμένους που, σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ενώ οι υπόλοιποι 10 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή όρων.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν, πως η υπόθεση σε βάρος τους εξυπηρετεί τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τους οφείλει ποσό που φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Σημειώνεται ότι κατά την έρευνα βρέθηκαν 246.980 ευρώ και δύο πιστόλια κρότου λάμψης, κυνηγετική καραμπίνα και 517 φυσίγγια διαφόρων τύπων κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, πλήθος τιμολογίων, παραστατικών και ιδιόχειρων σημειώσεων και είχαν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 13.000.000 ευρώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων