Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Από τι κινδυνεύουν όσοι μένουν σε ρετιρέ

Έρευνα που έγινε σε κατοίκους του Τορόντο έδειξε από τι κινδυνεύουν όσοι κατοικούς σε ρετιρέ και σε υψηλούς γενικά ορόφους.

Το πόρισμα, λοιπόν, ήταν πως οι άνθρωποι που κατοικούν σε ρετιρέ πολυκατοικιών κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν από… ανακοπή καρδιάς, η οποία προκαλείται συνήθως από καρδιακή προσβολή, απ’ ότι εκείνοι που μένουν σε χαμηλότερους ορόφους, σύμφωνα με καναδική μελέτη. Και ο λόγος είναι ότι οι διασώστες δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα για να χρησιμοποιήσουν απινιδωτές είτε να δώσουν τη σωτήρια φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση καρδιακών προβλημάτων.

Η έρευνα, επίσης, έδειξε ότι το ποσοστό θνησιμότητας για τους ανθρώπους που ζουν πάνω από τον 16ο όροφο ήταν 5 φορές υψηλότερο από εκείνους που μένουν από τον δεύτερο όροφο και κάτω. Σημειώνεται ότι δεν επέζησε από καρδιακή επιπλοκή κανένας από τους ενοίκους του 25ου ορόφου και άνω.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ερευνητές προτείνουν να εγκατασταθούν απινιδωτές στα ψηλότερα πατώματα πολυώροφων κτιρίων και οι διασώστες να διαθέτουν κλειδιά για άμεση πρόσβαση από ασανσέρ και εξόδους κινδύνου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων