Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Αθήνα: Χωρίς ταξί αύριο- Για το δυστύχημα στα Τέμπη

Σε απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι οδηγοί ταξί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην λεωφόρο Καβάλας ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Η απεργία θα αρχίσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.

Στην ανακοίνωση το σωματείο των οδηγών ταξί ζητά «καθαρές λύσεις τώρα» και επισημαίνει ότι η απόδοση ευθυνών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς, είναι απαίτηση όχι μόνο του κλάδου, αλλά όλης της ελληνικής κοινωνίας.

«Το «πάμε και όπου βγει» και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών όπως οι μεταφορές, δεν μπορούν να αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή κυβερνητικού έργου» αναφέρουν.

Σημειώνουν ότι ο κλάδος των ταξί βιώνει σε καθημερινή βάση την απληστία και τη μανία για μεγαλύτερο κέρδος, από εταιρίες που –παράνομα- παρέχουν υπηρεσίες αστικής μεταφοράς, ενώ κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών ότι «απέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν «ακούει» τις φωνές χιλιάδων επαγγελματιών. Με εξαίρεση την αύξηση κομίστρου, κανένα άλλο αίτημα του κλάδου μας όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά ούτε καν συζητήθηκε».

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, η αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης, το επαγγελματικό καύσιμο, οι επιδοτήσεις για όλους τους τύπους αυτοκινήτων, τα προβλήματα επαγγελματικής φύσης κ.λπ.

«Η συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για τον αργό θάνατο των ταξί καθρεφτίζει την πολιτική που έχουν επιβάλλει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα σε αυτή την πολιτική, αν κάνουμε ότι δεν μας αγγίζει, αν θεωρούμε υπερβολική και άσκοπη αντίδραση «να ενοχλήσουμε» την κυβέρνηση, τότε δεν είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν με την ψήφο τους οι Αθηναίοι συνάδελφοι. Υποτακτικοί δεν θα γίνουμε ποτέ. Θα ενοχλούμε κι ας ενοχλούνται», σημειώνουν οδηγοί ταξί.

Πηγή: lifo

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων