Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Αυξήθηκε η τιμωρία του Χιμένεθ!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να αυξήσει την τιμωρία απαγόρευσης εισόδους του Μανόλο Χιμένεθ στα γήπεδα, για την άσεμνη χειρονομία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε άλλες 30 μέρες.

Τον αποκλεισμό του Μανόλο Χιμένεθ για ακόμη 30 μέρες αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά την επανεξέταση της υπόθεσης, αναφορικά με την άσεμνη χειρονομία του στο ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εκτίμησε πως πρόκειται για εσφαλμένη εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα, καθώς για την άσεμνη χειρονομία του Ανδαλουσιανού προπονητή προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, η προβλεπόμενη ποινή είναι από έναν έως έξι μήνες.

Έτσι η αρμόδια επιτροπή πρόσθεσε άλλες 30 μέρες στην τιμωρία του τεχνικού της ΑΕΚ, αφού είχε ήδη εκτίσει 15 από την πρώτη ποινή που του επιβλήθηκε.

Η νέα τιμωρία του Χιμένεθ μετρά από αύριο, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων» με Παναιτωλικό (Πρωτάθλημα και επαναληπτικός Κυπέλλου), ΠΑΣ (εντός) και Λάρισα (εκτός).

Παράλληλα εκτός από την ποινή αποκλεισμού, θα κληθεί να καταβάλει ως πρόστιμο και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δίκασε την έφεση του υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων κατά της υπ’ αριθ. 309/2017 απόφασης του ΠΜΠΟ της Super League και κατά του προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ και έλαβε την εξής απόφαση.

Δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση στο σύνολό της, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στον εφεσίβλητο προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χιμένεθ Μανόλο. Επέβαλε στον εφεσίβλητο Μανόλο Χιμένεθ σωρευτικά χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για σαράντα πέντε (45) ημέρες».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων