Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Αυτές είναι οι χειρότερες ημερομηνίες του 2016 για να ταξιδέψετε με αεροπλάνο

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το κλείσιμο ενός εισιτηρίου αρκετά πιο νωρίς από το προγραμματισμένο ταξίδι μπορεί να αποτελεί εγγύηση για μια καλύτερη τιμή. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, στις οποίες ένα εισιτήριο μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο από μια τυπική μέρα.

Η βρετανική ιστοσελίδα flightcentre ανέλυσε τις τιμές των εισιτηρίων ακι ετοίμασε μια λίστα με τις χειρότερες ημερομηνίες για να ταξιδέψετε μέσα στο 2016:

12 Φεβρουαρίου: Εχει παρατηρηθεί ότι αυτήν την ημερομηνία τιμές των εισιτηρίων ανεβαίνουν καθώς αρχίζουν οι χειμερινές διακοπές των σχολείων στην βόρεια Ευρώπη και παρατηρείται αύξηση στις πτήσεις με προορισμούς χιονοδρομικά κέντρα.

24 Μαρτίου: Η ημερομηνία συμπίπτει με την Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών γεγονός που σημάνει μεγάλη κίνηση στις πτήσεις και ακριβά εισιτήρια για όσους θέλουν να ταξιδέψουν οπωσδήποτε.

HTML tutorial

13 Απριλίου: Αυτή δεν είναι μια καλή ημερομηνία για να ταξιδέψετε στην Ταϊλάνδη, καθώς η χώρα γιορτάζει το Songkran, δηλαδή την έλευση του νέου έτους.

27 Μαΐου: Η ανοιξιάτικη αργία των τραπεζών, κατά την οποία πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμούς στη Μεσόγειο.

11 Ιουνίου: Στη Γαλλία αρχίζει το Euro 2016, γεγονός που σημαίνει ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη και τα εισιτήρια πιο ακριβά.

1 Ιουλίου: Η αρχή της μεγάλης ταξιδιωτικής περιόδου λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Οι τιμές των εισιτηρίων θα αρχίσουν να ανεβαίνουν ήδη αρκετές μέρες νωρίτερα, καθώς οι καταναλωτές θα αναζητούν τις καλύτερες προσφορές.

21 Οκτωβρίου: Αρχίζουν οι μίνι σχολικές διακοπές του Φθινοπώρου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό σημαίνει αυξημένη ζήτηση στα εισιτήρια.
6 Νοεμβρίου: Η αεροπορική κίνηση προς τη Νέα Υόρκη αναμένεται αυξημένη λόγω του φημισμένου Μαραθωνίου της αμερικανικής μεγαλούπολης.

24 Νοεμβρίου: Οι αργίες για την Ημέρα των Ευχαριστιών ανεβάζουν πάντα την κίνηση στα αεροδρόμια και τις τιμές των εισιτηρίων.

22 Δεκεμβρίου: Η έλευση των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οδηγεί σε «φούσκωμα» των εισιτηρίων ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου. Οι τιμές θα αρχίσουν να πέφτουν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων