Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Αβραμόπουλος : Προσφυγικό και τρομοκρατία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Σε σειρά εκδηλώσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό θα μετάσχει ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Νέα Υόρκη από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της  72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNGA), ενώ στο περιθώριο των εργασιών της θα έχει σημαντικές διμερείς επαφές.

Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάκ ελ-Σίσι, τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα, την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκιίεβα.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την «Πρόληψη της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο», που συνδιοργανώνουν o Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μπάολο Τζεντιλόνι.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα είναι επίσης ομιλητής σε εκδήλωση για τη «Διακήρυξη της Νέας Υόρκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες – ένα χρόνο μετά», που διοργανώνει ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει ακόμη με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην υπουργική σύνοδο του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (GCTF) και σε άλλη εκδήλωση με θέμα την «Ενίσχυση της Αφρικής για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος».

HTML tutorial

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, ο  Ευρωπαίος Επίτροπος θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση σχετικά με τον «Ρόλο και τις ευθύνες των ιδιωτικών φορέων στην ενίσχυση της σταθερότητας και της διεθνούς ασφάλειας του κυβερνοχώρου».
Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάκ ελ-Σίσι, τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, τον Γενικό Γραμματέα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας του ΟΗΕ Βλαδιμίρ Βορονκόφ, την Ειδική Εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τη Διεθνή Μετανάστευση Λουίζ Αρμπουρ, τον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού Αλασάνε Κουατάρα, τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τομ Μπόσερτ και την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκιίεβα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων