Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Αυτή η φωτογραφία της Έμιλυ Ραταϊκόφσκι πουλήθηκε σε δημοπρασία για 175.000 δολάρια [pic]

Μια φωτογραφία της Έμιλυ Ραταϊκόφσκι πουλήθηκε πρόσφατα από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, για την τιμή των 175.000 δολαρίων!

Η εν λόγω φωτογραφία φέρει τον τίτλο «Αγοράζοντας ξανά τον εαυτό μου: Ένα μοντέλο για αναδιανομή» και πουλήθηκε με πρωτοβουλία της ίδιας της Ραταϊκόφσκι, η οποία αποδίδει στο έργο μεγάλη συμβολική σημασία.

Στην εικόνα αυτή, το μοντέλο στέκεται με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά από μια άλλη φωτογραφία της, η οποία στο παρελθόν αποτέλεσε πηγή διένεξης μεταξύ της Ραταϊκόφσκι και ενός καλλιτέχνη ονόματι Ρίτσαρντ Πρινς.

Το 2014, ο Πρινς είχε συμπεριλάβει σε έκθεσή του στην Νέα Υόρκη τη συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία είχε ανεβάσει αρχικά στο Instagram η Ραταϊκόφσκι και αποτελούσε μέρος φωτογράφισής της για το περιοδικό «Sports Illustrated».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)

Ο Πρινς είχε εκθέσει τη φωτογραφία της Ραταϊκόφσκι μαζί με σχόλια που της είχαν γίνει κάτω από την αντίστοιχη δημοσίευση στο Instagram, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολίου από τον ίδιο τον Πρινς, στο οποίο της εξέθετε τις φαντασιώσεις του.

Το μοντέλο τον είχε τότε κατηγορήσει πως χρησιμοποίησε την εικόνα της χωρίς άδεια, για να πλασαριστεί ως ένα «σημαντικό και πολύτιμο έργο τέχνης ενός άλλου άνδρα».

Η ίδια, μαζί με έναν πρώην σύντροφό της, είχαν αγοράσει το έργο από τον Πρινς, πληρώνοντας 80.000 δολάρια.

Πουλώντας το «Αγοράζοντας ξανά τον εαυτό μου», η Ραταϊκόφσκι δήλωσε πως ελπίζει να θέσει ένα «προηγούμενο» σχετικά με την ιδιοκτησία αντικειμένων που βρίσκονται στο διαδίκτυο, ιδίως αυτά που έχουν να κάνουν με τις γυναίκες.

«Θέλω να θέσω ένα προηγούμενο που θα επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν λόγο γύρω από την εικόνα τους και να λαμβάνουν την κατάλληλη αμοιβή όταν αυτή χρησιμοποιείται και αναδιανέμεται», τόνισε.

Ο ίδιος ο Πρινς υπερασπίστηκε, πρόσφατα, την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη εικόνα, λέγοντας ότι δεν παρέβη κανένα κανονισμό όσον αφορά τις εικόνες που ανεβαίνουν δημόσια στο Instagram.

«Δεν έχω ιδέα ποια είναι η Έμιλυ Ραταϊκόφσκι και τι κάνει. Ποτέ μου δε την συνάντησα ούτε έχω κάνει το πορτραίτο της. […] Μέσω της έκθεσης θέλησα να επαναπροσδιορίσω τους παραδοσιακούς τρόπους απεικόνισης πορτραίτων και να δημιουργήσω μια φυσική αναπαράσταση του ψηφιακού κόσμου των social media», δήλωσε.

Λίγες ημέρες πριν, μια άλλη εικόνα από την έκθεση του Πρινς, που περιλάμβανε μια ινσταγκραμική δημοσίευση της περφόρμερ «Slayrizz», είχε πουληθεί από τον οίκο Christie’s για 75.600 δολάρια.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων