Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Χρ. Σταϊκούρας: ‘Αμεσες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τη λήψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη για το «διαρκώς αυξανόμενο ιδιωτικό χρέος».

Βελτιωτικές παρεμβάσεις ώστε να επεκταθεί το εύρος του εξωδικαστικού μηχανισμού ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη για το θέμα του ιδιωτικού χρέους, ο κ. Σταϊκούρας, είπε ότι με τη βελτίωση του υφιστάμενου εργαλείου του εξωδικαστικού μηχανισμού, μεταξύ άλλων, θα μπορούν να ενταχθούν οφειλέτες και με μία μόνο οφειλή καθώς και οι οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη φορολογική διοίκηση.

«Απέτυχε τόσο εξωδικαστικός ο δικός σας όσο και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, για το λόγο ότι ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των Τραπεζών και όχι των δανειοληπτών», είπε ο κ. Κατρίνης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων