Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

David Lloyd: Ο άνθρωπος πίσω από την μάσκα των Anonymous

Τα τελευταία χρόνια ο Guy Fawkes έχει γίνει το σύμβολο κατά του κατεστημένου, με τους ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, με κυρίαρχους τους Anonymous, να φορούν την μάσκα των Βρετανών ανταρτών του 17ου αιώνα σε πορείες και διαδηλώσεις.

Ο συγγραφέας, Alan Moore και ο εικονογράφος, David Lloyd ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το «V for Vendetta», ένα γραφικό μυθιστόρημα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της διεφθαρμένης κυβέρνησης. Ο ήρωας «V» είναι η δύναμη της αλλαγής.

Το «V for Vendetta» βασίστηκε στο κόμικ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Χιούγκο Γουίβινγκ υποδύεται έναν εκδικητή που φοράει διαρκώς μια μάσκα, που αναπαριστά το πρόσωπο του Βρετανού Guy Fawkes, ο οποίος στις 5 Νοεμβρίου του 1605 επιχείρησε να ανατινάξει το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η ταινία διαθέτει σκοτεινή ατμόσφαιρα, δυνατές σκηνές δράσης αλλά και αξιοσημείωτες ερμηνείες από τη Νάταλι Πόρτμαν, τον Σίβεν Ρία, τον Τζον Χαρτ -στο ρόλο του οργουελικού δικτάτορα- και το γνωστό μας από το Matrix Χιούγκο Γουίβινγκ, που δεν βγάζει σε καμία σκηνή τη μάσκα του και ερμηνεύει το ρόλο του μόνο με τις κινήσεις και τη φωνή του.

HTML tutorial

Ενώ είναι περισσότεροι εκείνοι που συνδέουν την μάσκα του Guy Fawkes με τους Anonymous παρά με το «V for Vendetta», ο εικονογράφος του βιβλίου, David Lloyd είναι ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με όλες τις περιπτώσεις όπου η μάσκα χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το σωστό, για την καταπολέμηση κάθε τυραννίας που συμβαίνει να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, δήλωσε στο CNBC μέσω email ο Lloyd, εκδότης πλέον του περιοδικού κόμικ «Aces Weekly».

«Πόσοι γνώριζαν τότε ή τώρα, αυτό που αντιπροσωπεύει το βιβλίο ή η ταινία, είναι ένας άγνωστος αριθμός. Το βασικό κίνητρο του V όμως, είναι και να ελευθερώσει τους ανθρώπους από την τυραννία και η μάσκα να χρησιμοποιείται κατάλληλα από τους διαδηλωτές, είτε ξέρουν την ιστορία είτε όχι».

«Από ό, τι γνωρίζω, οι Anonymous προσπαθούν να κάνουν το καλό με τον τρόπο που νομίζουν ότι μπορούν να το κάνουν καλύτερα. Γι ‘αυτό τους συγχαίρω».

Σύμφωνα με τον Lloyd, η απελευθέρωση της ταινίας V for Vendetta το 2006, αύξησε σημαντικά το ενδιαφέρον και το αναγνωστικό κοινό για το μυθιστόρημα.

Ο επίσημος κατασκευαστής της μάσκας, φέρεται να πωλεί τώρα περισσότερα από 100.000 από αυτές, ετησίως.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων