Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Δεν χρειαζόταν Ροναλντίνιο…

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις του Ιβάν Σαββίδη ότι έγιναν προσωπικές επαφές με τον Ροναλντίνιο και προσπάθεια μέσω μάνατζερ για τους Ντρογκμπά και Μπερμπάτοφ, ο… γήινος ΠΑΟΚ εμφανίστηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στη Μέταλιστ ως μια πολύ καλή, ανταγωνιστική, δουλεμένη και φιλόδοξη ευρωπαϊκή ομάδα.

Έπαιξε γρήγορα, με καλή κυκλοφορία, με αγωνιστικά σημάδια υγείας όσον αφορά στη δουλειά της προετοιμασίας και στις ιδέες του προπονητή. Παρότι δεν είχε την ορμή του κόσμου, «στρίμωξε» τους Ουκρανούς, έκανε πολλές φάσεις και ατύχησε να μην τις αξιοποιήσει αλλά και να βρεθεί πίσω στο σκορ από ένα πέναλτι που έφερε η κακιά ώρα.

Ήταν άδικη ή ήττα-αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τη Μέταλιστ, αλλά εκεί που χρειαζόταν να υπάρξει ο παίκτης-ηγέτης στο γήπεδο, να ανυψώσει με τις ενέργειές του το ηθικό των συμπαικτών του και να τραβήξει όλη την ομάδα προς την προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης, ο… Ροναλντίνιο έλειπε.

Φυσικά και δεν υπήρχε ανάγκη να έχει πάρει ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές τον διάσημο Βραζιλιάνο. Αποδείχτηκε, όμως, ότι ήταν απαραίτητος ένας επιτελικός μέσος με ηγετικές ικανότητες, ώστε να αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι στα δύσκολα. Ήταν ένα λάθος σχεδιασμού από πλευράς διοίκησης, ενώ προφανώς θα ήταν πιο ουσιαστικοί και θα βοηθούσαν περισσότερο οι Λούκας και Νέτσιντ εάν είχαν αποκτηθεί νωρίτερα και είχαν εγκλιματιστεί έγκαιρα στη νέα ομάδα τους.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τη δυνατότητα, λοιπόν, να διεκδικήσει το χρυσάφι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και οι περισσότερες ευθύνες γι΄αυτή την αποτυχία θα πρέπει να αναζητηθούν στην πλευρά της διοίκησης που έχασε το μεταγραφικό δρόμο, όπως φυσικά και των οπαδών που έλειπαν από την Τούμπα λόγω των περσινών ανοησιών. Πολύ λιγότερο φταίει η ίδια ομάδα, οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου και η αδυναμία αντίδρασης μετά το προβάδισμα – κόντρα στη ροή του ματς – της Μέταλιστ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων