Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Δένδιας: Είμαστε γείτονες με την Τουρκία, έχουμε παρελθόν και θα έχουμε και μέλλον

«Η ελληνική και η τουρκική κοινωνία, είναι πολύ κοντά, ψυχολογικά πολύ κοντά», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αργεντινή, με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό.

Επιπλέον ανέφερε ότι «είμαστε γείτονες, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον. Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι τα αισθήματα μεταξύ των ανθρώπων πολλές φορές είναι διαφορετικά από αυτά τα οποία διατυπώνουν οι ηγεσίες τους».

Αναφερθείς στη βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα στη γείτονα χώρα τόνισε ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη της, σε κάθε επίπεδο στην Τουρκία, για τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στις οικογένειες των θυμάτων. Κι έχουμε προσφέρει όποια βοήθεια μπορούμε και θα συνεχίσουμε να την προσφέρουμε».

Μάλιστα ερωτηθείς για το αν θα συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, υπογράμμισε ότι «κατ’ αρχάς, όσον αφορά την Τουρκία, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Από εκεί και πέρα, βεβαίως, ο σεισμός δεν περιορίστηκε στην Τουρκία, έχει επηρεαστεί, έχει χτυπηθεί και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Συρίας. Ανεξάρτητα από την πολιτική των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος, εμείς από την αρχή προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

«Έχουμε έρθει σε επαφή με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, έχουμε έρθει σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη. Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα, δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις. Η ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όπου μπορεί, βεβαίως, και στη Συρία», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων