Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Δεχόμαστε μία κωμόπολη μεταναστών σε εβδομαδιαία βάση

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και των Δωδεκανήσων έχει ήδη γίνει επικίνδυνα ανησυχητική. Τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος είναι αποκαλυπτικά και συνάμα μη αμφισβητήσιμα. Κατά μέσον όρο δεχόμαστε καθημερινά 500 ανθρώπους που διέρχονται από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Η περίθαλψη αυτών έχει καταστεί αδύνατη απόρροια της μη εύρεσης των πόρων για τη σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει τεράστιες δυνάμεις προκειμένου να πετύχει τη φύλαξη και την επιτήρηση τους αφού οι εξεγέρσεις είναι συνεχείς λόγω θρησκευτικών και πολιτισμικών διαφορών μεταξύ των μεταναστών.
Δ
Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση αφού τόσο ο στόλος των πλωτών όσο και το ανθρώπινο δυναμικό έχει πιάσει τα όρια του. Οι πιστώσεις για καύσιμα και ανταλλακτικά μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο και ως εκ τούτων τα σκάφη βγαίνουν εκτός μάχης. Την ίδια στιγμή το προσωπικό εργάζεται με φιλότιμο και μεράκι λόγω της αγάπης του προς το επάγγελμα που έχουν επιλέξει. Όμως αυτό δεν αρκεί. Άνθρωποι και μηχανές έχουν αγγίξει τα όρια τους καθότι 24 ώρες εφτά μέρες τη βδομάδα βρίσκονται επί ποδός πολέμου.

Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό όμως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αστείους όρους. Χαρακτηριστικά η αρμόδια υπουργός ανέφερε πως οι μετανάστες είναι τουριστική ατραξιόν στα νησιά. Η πτώση στον τουρισμό αφενός εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και αφετέρου λόγω της παράνομης μετανάστευσης έχει μειώσει δραματικά τις τουριστικές αφίξεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων