Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Δίκη για Μάτι: Η σπαρακτική κατάθεση της Βαρβάρας Βουκάκη που έχασε παιδιά και σύζυγο – Δάκρυσε το ακροατήριο

Συγκλονιστική και καθηλωτική η κατάθεση της Βαρβάρας Βουκάκη Φύτρου, η οποία στην πυρκαγιά στο Μάτι έχασε τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της.

Η μάρτυρας κρατούσε μια φωτογραφία της αδικοχαμένης οικογένειας της και υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση άρχισε την κατάθεσή της. Αρκετοί από το ακροατήριο συγκινήθηκαν και δάκρυσαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Άρχισε να περιγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια της να φτάσει στην περιοχή καθώς ήταν στην εργασία της την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ενώ αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της ήταν υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Ήμουν στο Γαλάτσι. Επέλεξα από μόνη μου να κινηθώ μέσω της Εθνικής οδού. Πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου και απάντησε ο Ανδρέας, ήταν τρομοκρατημένος , μου λέει: “Φοβάμαι μαμά, του είπα προσπαθώ να έρθω να σας βρω. Μου είπε «όχι μαμά μην έρθεις, θα έρθουμε έρθεις”» είπε και συνέχισε:

«Προχωρούσα ανάμεσα στα αυτοκίνητα με απανθρακωμένους ανθρώπους, πήγα στο Λιμεναρχείο και δήλωσα τους αγνοούμενους, μου ζήτησαν φωτογραφία.  Η λιμενικός είχε μια φωτογραφία ενός θύματος που έμοιαζε. Με τη φωτογραφία που της είχα στείλει. Και μου λέει θέλετε να κάνετε αναγνώριση και της λέω ναι. Είδα τη φωτογραφία και δεν ήταν λάθος, είδα την Εβίτα μου με το ροζ μπλουζάκι». 

«Η δολοφονία στο Μάτι κυρία πρόεδρε βοηθήστε να είναι η τελευταία στη χώρα μου» είπε και το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων