Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Να παραπεμφθεί σε δίκη για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων ζητά η εισαγγελέας

Να παραπεμφθεί σε δίκη ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, για τέσσερις υποθέσεις βιασμού ζητά η εισαγγελέας, με πρότασή της προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Παράλληλα εισηγείται να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση και να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, καθώς κατά την κρίση της δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που ομόφωνα ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας και το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος του, προτείνει την παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα του «βιασμού κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων».

Παράλληλα, η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται τις σοβαρότατες κατηγορίες σε βάρος του.

Τις επόμενες μέρες το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται -δια βουλεύματος- να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου στο εδώλιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων