Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Διορία στο Βενιζέλο για λήξη της συνεργασίας με ΝΔ

Άνω κάτω έκανε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη η πρόταση του Δημήτρη Ρέππα  να προετοιμαστεί η Χαριλάου Τρικούπη για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό διότι η πρόταση του πρώην υπουργού όχι μόνο ακυρώνει την επίσημη γραμμή του κόμματος που έχει βάλει «μαύρο» στις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά επιπλέον διότι έδωσε «άλλοθι» σε όλους τους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Γι αυτόν τον λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην χθεσινή του ομιλία έσπευσε να κλείσει την σχετική συζήτηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκλησης με  δυνάμεις που αντιπαλεύονται το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του.

Ουσιαστικά ο Δ. Ρέππας είπε ότι η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ θα πρέπει να έχει ημερομηνία  λήξης και ότι εάν το κόμμα του επιθυμεί να προχωρήσει αποφασιστικά στην συγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα πρέπει να εξαιρέσει από αυτήν την υπόθεση τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι μία διακριτή πολιτική δύναμη.

Το πρόβλημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ότι την άποψη που διατύπωσε ανοιχτά ο κ. Ρέππας πρεσβεύουν σχεδόν όλα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν την ακολουθούμενη πολιτική και κυρίως την σύμπραξη με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά. Κοινώς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουν διορία στον κ. Βενιζέλο να λήξει την συνεργασία με την Δεξιά ως τις επόμενες εθνικές εκλογές κάτι που είπε άλλωστε ευθέως και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Του προτείνουν να σταματήσει την ανέξοδη κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων