Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Διπλωματικές πηγές για διορισμό πρέσβη Καράμπαλη: «Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα στον Καύκασο»

Διπλωματικές Πηγές για τον διορισμό του Πρέσβη, Δημητρίου Καράμπαλη, ως Επικεφαλής της «Μη Στρατιωτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία (EU Monitoring Mission GEORGIA)» αναφέρουν πως πρόκειται για αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα που συνεισφέρει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή του Καυκάσου, μιας κρίσιμης για την Ευρώπη περιοχής.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν

«Αναγνώριση της σημασίας της συμβολής της χώρας μας στην περιοχή του Καυκάσου είναι ο χθεσινός (31.01.2023) διορισμός, από το Συμβούλιο της ΕΕ, του Έλληνα Πρέσβη, Δημητρίου Καράμπαλη, ως Επικεφαλής της Μη Στρατιωτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία (EUMM GEORGIA).

Ο Πρέσβης Δημήτριος Καράμπαλης είναι άριστος γνώστης του Καυκάσου καθώς έχει θητεύσει Πρέσβης στη Γεωργία ενώ από το 2021 είναι Διευθυντής στη νευραλγική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη Ρωσία και τον Καύκασο (A5).

O διορισμός του Έλληνα Πρέσβη από το Συμβούλιο για την ανωτέρω θέση αποτελεί και αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα που συνεισφέρει στη σταθερότητα και στην ειρήνη σε μια κρίσιμη για την Ευρώπη περιοχή.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά για την προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων σε μη στρατιωτικές Αποστολές της Ε.Ε., τριπλασιάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της πατρίδας μας σε αυτές μέσα στο 2022.

Στελεχώνοντας πλέον με προσωπικό Αποστολές σε περιοχές υψηλής προτεραιότητας για τη χώρα μας, όπως η Βόρεια Αφρική (Λιβύη), το Κέρας της Αφρικής (Σομαλία), η Ανατολική Ευρώπη (Ουκρανία) και τα Δυτικά Βαλκάνια (Κόσοβο)».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων