Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Discover Dogs 2017: Το μοναδικό φεστιβάλ για όλους τους σκύλους

«Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν οι άνθρωποι αγαπούσαν άνευ όρων, όπως ένας σκύλος». Αγαπάμε τον σκύλο μας, όσο μας λατρεύει και αυτός και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το αποδείξουμε έμπρακτα από την επίσκεψη μας στο κυνοφιλικό φεστιβάλ «Discover Dogs 2017» (http://www.discoverdogs.gr ), που θα πραγματοποιηθεί στο Helexpo Maroussi το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου 2017, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Ένα φεστιβάλ, που θα αποτελέσει μια μεγάλη κυνοφιλική γιορτή για το αγαπημένο μας κατοικίδιο και τους σύνθετους ρόλους, που έχει στην σημερινή κοινωνία. Από αγαπημένος σύντροφος στην καθημερινότητα μας μέχρι πολύτιμος βοηθός για τους συνανθρώπους μας με κινητικά ή προβλήματα όρασης, ο σκύλος αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

 

HTML tutorial

Για τους λόγους αυτούς θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο «Discover Dogs 2017» την σημασία που έχει το αγαπημένο μας κατοικίδιο στην ζωή μας με μια σειρά από δραστηριότητες, που είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν την πληρέστερη κυνοφιλική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες.

 

Στο μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ τέτοιων προδιαγραφών θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε διαφορετικές φυλές σκύλων από τους κηδεμόνες τους, να μάθετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις ανάγκες τους και να συζητήσετε για τον τρόπο που θα τους προσφέρετε ένα καλύτερο μέλλον.

 

Βασισμένο στο τρίπτυχο «εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι» θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου όπου, μέσα από βιωματικές δράσεις, θα μάθουμε τόσο για τον σκύλο αλλά και για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του.

 

Στο Aμφιθέατρο του «Discover Dogs 2017» θα μάθουμε:

 

 • Από τον κ. Γιώργο Κωστόπουλο, Διεθνή Κριτή όλων των φυλών (FCI) για την ιστορία, τον χαρακτήρα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε φυλής.
 • Ειδικοί θα αναφερθούν ενδελεχώς στους τρόπους που θα επιτύχετε την ευζωία των αγαπημένων σας φίλων.
 • Θετικοί εκπαιδευτές θα σας καθοδηγήσουν σωστά για να βοηθήσετε τους σκύλους σας να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να κοινωνικοποιηθούν ομαλά.
 • Κτηνίατροι θα σταθούν στα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σκύλοι μας και θα σας προσφέρουν διεξόδους με τις απαντήσεις τους.
 • Επιπρόσθετα θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να απευθύνετε τις ερωτήσεις που σας απασχολούν στους ομιλητές και να ξεδιαλύνετε μύθους και πραγματικότητα σε ένα διαδραστικό διήμερο, που θα σας προσφέρει το μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους.

 

Τα ζωοφιλικά σωματεία θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Discover Dogs 2017».

 

 Ομάδες εθελοντών από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους και θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους. Επίσης, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για υιοθεσία.

 

Στο «Discover Dogs 2017» υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο των ζωοφιλικών σωματείων και αποτελεί ισχυρή πεποίθηση μας ότι η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι πράξη πολιτισμού, που προάγει τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του.

 

Στο μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους  θα έχετε την ευκαιρία να εισαγάγετε το παιδί σας στην ευγενή έννοια της ζωοφιλίας. Το «Discover Dogs 2017» είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, μιας και έχουν σχεδιαστεί δεκάδες δραστηριότητες για αυτό προκειμένου να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί αλλά και να καλλιεργήσει την κλίση του προς την ζωοφιλία.

 

Πολύ σημαντική η παρουσία και στο φεστιβάλ αυτό της ομάδας Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών) , που έχει αναλάβει τις δράσεις για παιδιά με την πολύτιμη βοήθεια από τους Μυθοπλάστες που ετοιμάζουν εκπληκτικά δρώμενα, τους Χαχανούληδες και την αστείρευτη ενέργειά τους, την πολυτάλαντη ομάδα «Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια» αλλά και την ζωγράφο Ματίνα Λαμπροπούλου που θα στήσει για μας ένα ιδιαίτερο εργαστήρι ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους!

Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες και θα μετατρέψουν το φεστιβάλ στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης του παιδιού σας.

 

Το «Discover Dogs 2017» θα προσφέρει γνώση και για τον καλλωπισμό και την φροντίδα του σκύλου. Οι πλέον διακεκριμένοι groomers της Ελλάδας θα παραδώσουν σεμινάρια, θα οργανώσουν workshops προκειμένου να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις τελευταίες εξελίξεις και τα νεότερα προϊόντα στον χώρο της φροντίδας του σκύλου.

 

Άλλωστε η περιποίηση ενός σκύλου αποτελεί απόδειξη της ευζωίας του και αυτό θα μας πιστοποιήσουν οι επαγγελματίες του καλλωπισμού που θα συμμετάσχουν στο μοναδικό φεστιβάλ, που θα γίνει στις 4 και 5 Νοεμβρίου.

 

«Discover Dogs 2017» σημαίνει αστείρευτη χαρά για τους σκύλους μας. Στον κυρίως χώρο του φεστιβάλ θα στηθεί ένα μοναδικό Dog Playground, ένας χώρος σωματικής και νοητικής εκτόνωσης του σκύλου, όπου οι σκύλοι θα μπορέσουν να παίξουν με τους κηδεμόνες τους και να νιώσουν ανεξάντλητη χαρά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 

Τα παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο μας θα πρέπει να είναι κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητάς του και να είναι διασκεδαστικά, προσφέροντάς του ψυχική και σωματική διέγερση συνεχώς.

Η σωματική εκτόνωση ενός σκύλου κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξή του, ενώ η πνευματική του εκτόνωση είναι εξίσου σημαντική και αυτό είναι κάτι που το «Discover Dogs» το έχει λάβει υπόψιν και είναι πανέτοιμο να σας δώσει τις καλύτερες ιδέες και για αυτό!

Η απαραίτητη φυσική αλλά και νοητική εκτόνωση του σκύλου μας άλλωστε, τον κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο υγιή και πιο ήρεμο!

Το φεστιβάλ θα έχει όμως και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Όλοι όσοι έχετε σκύλο γνωρίζετε από πρώτο χέρι την ανάγκη να εκπαιδευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να «λερώνει» μόνο εκεί όπου πρέπει. Κάτι που θα κρατήσει το σπίτι σας καθαρό και θα σας κάνει χαρούμενους.

Έτσι καθαρός θα πρέπει να διατηρηθεί και ο χώρος του φεστιβάλ, ως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς όλους τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες.

Για να συμβεί αυτό, στον χώρο του φεστιβάλ θα δημιουργηθούν δύο μοναδικές τουαλέτες για σκύλους, μια πιστή προσομοίωση της φύσης (γρασίδι, χαλίκι, δέντρα), όπου ο σκύλος  σας θα μπορεί να «ανακουφιστεί» πριν την βόλτα του στο φεστιβάλ (στον ενημερωτικό προθάλαμο στο επίπεδο C) ή κατά τη διάρκεια της βόλτας του (στον κυρίως χώρο του φεστιβάλ).

 

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τους σκύλους μας, οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν στο φεστιβάλ παρέα και με τον δικό τους σκύλο.

 

Προτεραιότητα του «Discover Dogs 2017» αποτελεί η ενημέρωση και η ασφάλεια των επισκεπτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας για τους συμμετέχοντες και όλους τους σκύλους. Το γεγονός ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών και κυρίως αρκετά παιδιά, αλλά και φυλές σκύλων σε διαφορετικές ηλικίες, με διαφορετικές ανάγκες και διαφορετική συμπεριφορά και κοινωνικοποίηση, μπορεί να προκαλέσει στρες στον σκύλο σας και να τον κουράσει. Αν είστε σίγουρος ότι ο σκύλος σας είναι κατάλληλα κοινωνικοποιημένος, ότι δεν είναι σε οίστρο και ότι η επίσκεψη θα είναι ευχάριστη γι’ αυτόν, τότε και μόνον τότε, συμπληρώστε τη φόρμα επίσκεψης με τον σκύλο μου.

 

Παρακαλώ μην ξεχάσετε ότι:

 • Ο σκύλος σας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 4 μηνών (16 εβδομάδων).
 • Ο σκύλος σας θα πρέπει να έχει προ εγγραφεί ή να εγγραφεί κατά την είσοδο.

Επίσης, θα πρέπει να έχω οπωσδήποτε μαζί μου:

 • Ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, στο οποίο πρέπει να φαίνεται και ο αντιλυσσικός εμβολιασμός (να είναι ενεργός).
 • Να έχει microchip και πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης(*).

(Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης αποδεικνύει ότι ο σκύλος που με συνοδεύει, βρίσκεται υπό την κηδεμονία μου. Πού θα το βρω; Θα το ζητήσω από τον κτηνίατρο που τοποθέτησε το microchip).

Κατά την επίσκεψή μου στο φεστιβάλ είναι σημαντικό να τηρώ όλους τους κανόνες ασφαλείας της διοργάνωσης και κυρίως:

 • ο σκύλος μου να κυκλοφορεί πάντα με λουρί  
 • να διατηρώ το χώρο καθαρό, μαζεύοντας τις ακαθαρσίες του

Η είσοδος των επισκεπτών που θα συνοδεύονται από τον σκύλο τους θα γίνεται από ξεχωριστή είσοδο, στην οποία θα πραγματοποιείται ο κτηνιατρικός έλεγχος και ο έλεγχος συμπεριφοράς. Σκύλοι που κρίνονται αντικοινωνικοί, φοβικοί ή παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους και επιθετικότητας θα πρέπει να αποχωρούν ή να παραμείνουν στον ειδικό χώρο του Dog Sitting.

Dog Sitting

Η διοργάνωση του φεστιβάλ παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες που επιθυμούν, να αφήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο, ασφαλή και φυλασσόμενο χώρο τον σκύλο τους. Προϋποθέσεις χρήσης της υπηρεσίας είναι:

 • Ο σκύλος να έχει microchip.
 • Ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας.
 • Υπογεγραμμένη βεβαίωση από τον κηδεμόνα ότι η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για την υγεία του σκύλου (θα διατίθεται στην είσοδο).
 • Ο χρόνος φύλαξης δεν μπορεί να ξεπερνά τη 1 ώρα (60 λεπτά).

 

Μην ξεχνάτε ότι υπεύθυνη κηδεμονία σημαίνει ότι σέβομαι όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ, τηρώ τους κανόνες ασφαλείας  και τις οδηγίες των διοργανωτών και, κυρίως, φροντίζω την καθαριότητα του χώρου.

 

Το «Discover Dogs 2017» έχει ως σκοπό να προωθήσει την υπεύθυνη κηδεμονία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ευζωία του αγαπημένου μας κατοικίδιου. Υπεύθυνη κηδεμονία σημαίνει ότι ο σκύλος μας περιδιαβαίνει στους χώρους του φεστιβάλ πάντοτε με λουρί και μαζεύουμε πάντα τα περιττώματα του ως μια ένδειξη σεβασμού για όλους.

 

Με την είσοδο στο φεστιβάλ, στον ενημερωτικό προθάλαμο του φεστιβάλ, στο επίπεδο C και εφόσον τηρείτε τις παραπάνω προϋποθέσεις θα συναντήσετε τον κτηνίατρο της διοργάνωσης για τον έλεγχο πριν την είσοδο σας στην μεγάλη κυνοφιλική διοργάνωση. Επίσης, στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί και έλεγχος συμπεριφοράς και έτσι το «Discover Dogs 2017» θα σας δώσει μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε και για τον χαρακτήρα του σκύλου σας.

 

Επίσης, στον ενημερωτικό προθάλαμο, στο επίπεδο C, θα υπάρχει και η δυνατότητα για Dog Sitting.  Εφόσον πρέπει (εάν ο σκύλος σας παρουσιάσει στοιχεία άγχους)  ή θέλετε να κάνετε μια βόλτα στο φεστιβάλ, χωρίς τον σκύλο σας, τότε μπορείτε να το αφήσετε σε καταρτισμένους Dog Sitters και να περιηγηθείτε στους χώρους του φεστιβάλ.

 

Στο «Discover Dogs 2017» θα μπορέσετε να συλλέξετε πληροφορίες, να δείτε νέα προϊόντα διατροφής και να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας, να ανακαλύψετε υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να τον κάνουν χαρούμενο, να δοκιμάσετε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αυτούς, να κερδίσετε δώρα και να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

 

Ένα διήμερο φεστιβάλ ζωοφιλίας, μάθησης, χαράς και δημιουργίας, στο οποίο θα έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά.

 

Το «Discover Dogs 2017» είναι η μεγάλη γιορτή για τον σκύλο και τους πολλούς ρόλους που έχει στην κοινωνία μας.

 

Save the date – 4 και 5 Νοεμβρίου στο Helexpo Maroussi

 

Με δωρεάν είσοδο και πολλά δώρα. Ελάτε να ανακαλύψετε τους σκύλους στο μεγάλο φεστιβάλ «Discover Dogs  2017»

 

Χορηγοί επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι:

 

Ο «realfm 97,8» και η «Realnews»

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Nickelodeon»

Το περιοδικό «People»

Η free press εφημερίδα για γονείς «Taλκ»

Η εφημερίδα «Αμαρυσία»

Το site www.livingwithdogs.gr

Το site www.livemedia.gr

Το περιοδικό «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Διοργανωτής του φεστιβάλ είναι η εταιρεία WELLDONE ΜΕΠΕ. 

Η WELLDONE ΜΕΠΕ είναι η μοναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ζωoφιλικών φεστιβάλ, τα οποία προωθούν το μήνυμα της υπεύθυνης κηδεμονίας των ζώων συντροφιάς. Αδιαπραγμάτευτος σκοπός της να αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των ζώων συντροφιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο:

+30 210 7794529 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@welldone.com.gr

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων