Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι πότε καταβάλλεται – Τι ισχύει ανά περίπτωση (video)

Στοιχεία για το τι ισχύει με το Δώρο Χριστουγέννων, ανά περίπτωση εργαζομένου, παρουσίαστηκαν στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις Έξι» της ΕΡΤ. Για παράδειγμα, κάποιος εργαζόμενος επί επτάμηνο σε επιχείρηση, από την 1η Μαΐου δηλαδή, δικαιούται ολόκληρο το δώρο, ήτοι έναν μισθό. Σε άλλη περίπτωση το ποσό του δώρου υπολογίζεται αναλογικά.

ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται στο παρακάτω σύνδεσμο: https://www.kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ: «Το δώρο Χριστουγέννων, όπως και το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010[1] (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner