Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Δράσεις υπουργείων με τους Δήμους για τον εμβολιασμό παιδιών 12-17 ετών

Τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών, συνδιοργάνωσαν τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή των Δήμων στην ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων 12-17 ετών».

Η τηλεδιάσκεψη οργανώθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών κ.κ. Νίκης Κεραμέως, Θάνου Πλεύρη, Μάκη Βορίδη, Ζέττας Μακρή καθώς και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρη Παπαστεργίου, των πρόεδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Δήμου Αττικής και του πρόεδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.

Η διαδικτυακή συνάντηση διοργανώθηκε με στόχο τη σύμπραξη των συναρμόδιων υπουργείων και των Δήμων, ώστε να συζητηθούν επιπρόσθετοι τρόποι ενημέρωσης των γονέων και των κηδεμόνων για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, ώστε να προστατευθούν πρωτίστως τα ίδια τα παιδιά, το κοινωνικό σύνολο και η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αφού ανέδειξε τον καίριο ρόλο Δήμων και παιδιάτρων στην καταπολέμηση της πανδημίας και ειδικότερα στην εμβολιαστική στρατηγική στις ηλικίες 12-17 ετών, πρότεινε δύο άξονες δράσεων:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων