Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Εκλογές 2023: Αντιπαράθεση με κυρίαρχο ζήτημα τις μετεκλογικές συνεργασίες

Υπαρκτό το ενδεχόμενο τερατογένεσης στις 22 Μαΐου δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό για εκβιαστικό δίλημμα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι έχει στρατηγικό πλεονέκτημα γιατί δεν έχει κυβερνήσει και δεν έχει καταστρέψει τη χώρα.

Με το θέμα των συνεργασιών να κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση, οι πολιτικοί αρχηγοί καταρτίζουν τη στρατηγική με την οποία θα φτάσουν μέχρι τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Με σύνθημα «Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά», δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Τον στόχο της αυτοδυναμίας έβαλε σε πρώτο πλάνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γλυφάδα. Τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλες αυτές τις κρίσεις, ήμασταν συνεπείς σε όλες τις κεντρικές δεσμεύσεις τις οποίες δώσαμε τον Ιούλιο του 2019. Και ας τολμήσει αυτό να το αμφισβητήσει οποιοσδήποτε από την αντιπολίτευση».

Περί τα 2,5 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από το 5ετές ομόλογο – Στα 19,1 δισ. οι προσφορές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις θετικές ειδήσεις για την οικονομία. Όπως είπε «Σήμερα, εν μέσω αυτών των πολύ δύσκολων συνθηκών, η Ελληνική Δημοκρατία, μία μέρα μετά την εξαγγελία των εκλογών, βγήκε και δανείστηκε με spread δανεισμού το εν τέταρτον από αυτό που είχε η Ελληνική Δημοκρατία το 2019 επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι υπάρχει αξιοπιστία. Και δεσμεύομαι ότι εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και την επόμενη μέρα έχουμε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, η πατρίδα μας εντός του 2023 θα ανακτήσει, επιτέλους, την επενδυτική βαθμίδα. Αυτό είναι σημαντικό για όλες και για όλους, διότι η επενδυτική βαθμίδα σημαίνει τελικά χαμηλότερο κόστος δανεισμού για την Ελληνική Δημοκρατία, αλλά και χαμηλότερο κόστος δανεισμού για τις τράπεζες, για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις».

Διαβάστε περισσότερα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων