Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Ενόχληση Κ. Μητσοτάκη για τράπεζες – Να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο με την οικονομία και τον τραπεζικό τομέα να κυριαρχούν.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Κάτια Αντωνιάδη, μία γενικότερη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας ήθελε να κάνει ο πρωθυπουργός σε αυτή την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στάθηκε ωστόσο ιδιαίτερα στο θέμα των τραπεζών.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «είμαστε σε συζήτηση με τις τράπεζες, πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, δεδομένου ότι έχουν υψηλή κερδοφορία και να στηρίξουν τα νοικοκυριά».

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλλουν έστω και πιεζόμενες και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι ελπίζει να το κάνουν αυτό και ότι πρέπει να δουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς όφελος της γενικότερης οικονομίας σε ένα βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η αναφορά του πρωθυπουργού στη συνάντηση με την ΠτΔ στις τράπεζες δείχνει την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση που κρατούν οι τράπεζες και όπως υπογραμμίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να πληρωθούν από τα κέρδη των τραπεζών κι όχι να τα πληρώσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει μεταξύ άλλων από τις τράπεζες: στήριξη στους ευάλωτους δανειολήπτες, αύξηση στις εγκρίσεις αιτήσεων εξωδικαστικού μηχανισμού, μείωση επιτοκίων χορηγήσεων, φρένο στο κόστος προμηθειών απλών τραπεζικών συναλλαγών .

Παράλληλα έχει νομοθετήσει να μη δοθεί κανένα bonus στα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη για το 2022.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων