Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Επίδομα ανεργίας σε όσους παραιτούνται για να ανοίξουν δική τους δουλειά

Όσοι ξεκινούν να διαβάζουν την είδηση με την προσδοκία ότι αυτό μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, προφανώς απογοητεύονται. Θα συμβεί στη Γαλλία όπου σχεδιάζεται να επεκταθούν τα επιδόματα ανεργίας σε υπαλλήλους που παραιτούνται από τις δουλειές τους, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας Μιριέλ Πενικόν.

Η μεταρρύθμιση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια να περιοριστεί η ανεργία, που παραμένει στο 9% με συνολική επανεξέταση της εργατικής νομοθεσίας.

Με στόχο να ενθαρρύνει τους Γάλλους να κάνουν τις δικές τους επιχειρήσεις και να μην μένουν σε όλη τους τη ζωή σε μία δουλειά, ο Μακρόν είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία να δώσει τα επιδόματα που λαμβάνουν οι άνεργοι σε εργαζόμενους που παραιτούνται από τη δουλειά τους για να κάνουν τη δική τους επιχείρηση ή να αλλάξουν καριέρα.

Η Πενικόν τόνισε στην εφημερίδα Le Parisien, στην οποία έδωσε συνέντευξη, ότι οι ωφελούμενοι αυτής της ρύθμισης είναι περίπου 15.000- 23.000 τον χρόνο, και το κονδύλι θα κινηθεί στα 180 εκατομμύρια ευρώ. «Στον συνολικό προϋπολογισμό των 33 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυτό δεν κάνει τεράστια διαφορά» σημείωσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων