Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Επιδοτούμενη κατάρτιση στον πρωτογενή τομέα

Στον πρωτογενή τομέα περίμεναν πως και πως την ώρα να ξεκινήσουν τα προγράμματα κατάρτισης κι αυτή η ώρα φαίνεται ότι έφτασε. Μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οργανισμός ΕΛΓΟ-Δήμητρα (που εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) πρόκειται να «τρέξει» συνολικά 347 προγράμματα επιδοτούμενης κατάρτισης. Το συνολικό ύψος των εν λόγω προγραμμάτων ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ ενώ θα αφορούν 7.000 ανέργους και 1.500 αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα σε 8 Περιφέρειες της χώρας.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα. Μέσω των προγραμμάτων θα παρέχονται βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε άνεργους, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις μιας αγροτικής εκμετάλλευσης. Αφορμή για την επιλογή και επεξεργασία της νέας αυτής δράσης αποτέλεσε η παρατηρούμενη τάση επιστροφής, νέων ανθρώπων κυρίως, στην ύπαιθρο αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Οι καταρτιζόμενοι θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 200 ωρών (120 ώρες θεωρία και 80 ώρες πρακτική), και το ποσό με το οποίο θα επιδοτηθούν ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν, κυμαίνεται από 900 έως 1000 ευρώ.

ΥΓ1: Κατά τα φαινόμενα η υλοποίηση των προγραμμάτων θα ξεκινήσει μετά τις 20 Αυγούστου

ΥΓ2: Κι επειδή νομίζουμε ότι ενδιαφέρει πολύ κόσμο να σας πούμε ότι αφορά τις εξής Περιφέρειες :

•Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Έβρος, Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα, Δράμα

•Θεσσαλίας: Λάρισα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Τρίκαλα

•Ηπείρου: Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα

•Ιονίων Νήσων: Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα

•Δυτικής Ελλάδας: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία

•Πελοποννήσου: Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία

•Βορείου Αιγαίου: Λέσβος, Λήμνος, Σάμος, Ικαρία, Χίος

•Κρήτης: Ηράκλειου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων