Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΑ στις ΗΠΑ για την ενίσχυση της συνεργασίας των αεροπορικών δυνάμεων

Τις ΗΠΑ επισκέφθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, από την Πέμπτη 15 έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, όπου συμμετείχε στο συνέδριο International Air Chiefs’ Conference.

Κατά τη διάρκειά του, μέσω ουσιαστικών συνομιλιών και ανταλλαγής πληροφοριών, συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των αεροπορικών δυνάμεων όλων των κρατών με τη διαρκή εκπαίδευση, αξιοποιώντας την αεροπορική δύναμη.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τον εορτασμό της 75ης επετείου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κατά τον οποίο οι Αρχηγοί συμμετείχαν στο Fall Tattoo στο Audi Field στην Washington DC, στην Air and Space Expo στην Joint Base Andrews και στην Air, Space & Cyber Conference της Air and Space Forces Association’s στο National Harbor στο Maryland.

Στο περιθώριο του συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία να διεξαχθούν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Αμερικής General Charles Q. Brown, του Κατάρ General Jassem Mohamed Al-Mannai, της Ινδίας Air Chief Marshal Vivek Ram και του Ιραήλ Chief of Staff Brigadier General Eyal Grinboim, κατά τις οποίες αναλύθηκαν επιχειρησιακά θέματα και δυνατότητες συνεκπαίδευσης.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις με την Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, κ. Nick Larigaki, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

2022; Lockheed Martin Photography by David L. Key
Lt. General Themistoklis Bourolias, Hellenic AF Chief Tour
September 21, 2022

Από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Dallas και την Atlanta, όπου συζήτησε και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στα αεροσκάφη F-16 Viper, Block-50 και F-35, καθώς και για τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130H και C-130J.

 

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner