Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Επιτυχής αυτοματοποιημένη αλλαγή τροχιάς για τον κινεζικό δορυφόρο APSTAR-6E

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος APSTAR-6E αποσπάστηκε πρόσφατα από το ανεξάρτητο όχημα προώθησης του, αρχίζοντας την αλλαγή πορείας της τροχιάς του, μέσω ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με την Κινεζική Κοινοπραξία Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CASC).

Η CASC έχει αναπτύξει τον δορυφόρο.

Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε με τη χρήση ενός πυραύλου-φορέα (Long March-2C) από το Κέντρο Δορυφορικών Εκτοξεύσεων Σιτσάνγκ στις 13 Ιανουαρίου και εισήλθε επιτυχώς στην προγραμματισμένη πορεία της τροχιάς του.

Πρόκειται για έναν εμπορικό δορυφόρο νέας γενιάς, με μεγάλη απόδοση, υψηλή αποτελεσματικότητα και μεγάλο βαθμό οικονομικού κόστους-απόδοσης, ενώ ο APSTAR-6E είναι ο πρώτος κινεζικός δορυφόρος αυτόνομης αλλαγής της συνολικής τροχιάς του, όπως ανακοίνωσε το CASC.

Μετά την αποκόλλησή του από το ανεξάρτητο όχημα προώθησής του, ο δορυφόρος θα μεταπέσει στην τροχιά συγχρονισμού του, μέσω των δύο συστημάτων ηλεκτροκίνητης προώθησης που διαθέτει.

Ο δορυφόρος θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την παροχή οικονομικά αποδοτικών ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων