Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ferrari: Θέλει να βάλει ψεύτικο θόρυβο κινητήρα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ferrari αναμένεται να έχει διαθέσιμο το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar που έχει φτιάξει ποτέ.

Ωστόσο, ένα βασικό χαρακτηριστικό των οχημάτων αυτής της κορυφαίας μάρκας λείπει από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: ο ήχος που ακούγεται όταν ανεβάζει στροφές ο κινητήρας.

Οποιοσδήποτε ασχολείται παραπάνω με τα αυτοκίνητα μπορεί να σας πει ότι ο ήχος που κάνει μια Ferrari είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των οχημάτων της. Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να θεωρούνται πιο ευνοϊκά για το περιβάλλον αλλά κατά την κίνησή τους δεν παράγουν τέτοιο ήχο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ferrari αποφάσισε να τοποθετήσει στα ηλεκτρικά της οχήματα μια συσκευή που αναπαράγει και ενισχύει τους ήχους που βγάζει ο ηλεκτροκινητήρας. Ο ενισχυτής αυτός πιθανότατα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μπενεντέτο Βίνια ο ήχος αποτελεί ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για μια Ferrari. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιθανώς τα ηλεκτρικά οχήματα θα αναπτύξουν έναν ήχο που θα αποκλίνει από τον παραδοσιακό βρυχηθμό που έκαναν μέχρι τώρα τα βενζινοκίνητα.

Με πληροφορίες από Design Taxi

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων