Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Φεύγουν και οι τελευταίοι του Αυγούστου – Επί ποδός η Τροχαία

Φεύγουν από τα αστικά κέντρα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου. Στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, με το λιμενικό Πειραιά να υπολογίζει την κίνηση αυξημένη κατά 15% σε σχέση με το 2016. Μόνο εχθές 25.000 επιβάτες επιβιβάστηκαν στα πλοία και 50.000 οδηγοί πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας. Ευτυχώς ο καλός καιρός κάνει την έξοδο ευκολότερη και χωρίς ιδιαίτερα θέματα.

Στη είσοδο του λιμανιού του Πειραιά έχουν παρατηρηθεί μερικά προβλήματα λόγω των έργων που γίνονται στη περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές από αυτοκίνητα για αυτό και οι εκδρομείς θα πρέπει να υπολογίσουν ότι θα χρειαστεί να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα στην πύλη αναχώρησης, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας

Τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, κινούνται συνεχώς περιπολικά της Τροχαίας που επιτηρούν την κίνηση.Απαγόρευση έχει  τεθεί στην  κίνηση των φορτηγών στις εθνικές οδούς. Στα έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και εντατικοί έλεγχοι από ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας και «μυστικούς» τροχονόμους, για επικίνδυνες παραβάσεις.

Στα έκτακτα μέτρα συμπεριλαμβάνεται ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους, κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, στα διόδια, για ενημέρωση των οδηγών, καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς και περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Για την πρόληψη ατυχημάτων, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, αλλά και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων