Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Φιλίπ Μαρτινέζ: Ο άνθρωπος πίσω από τις απεργίες στη Γαλλία

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT στη Γαλλία, Φιλίπ Μαρτινέζ, έχει αναδειχθεί στην ισχυρότερη αντιπολιτευτική φωνή απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια.

Ο Μαρτινέζ, ο οποίος σαν τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς είναι γιος Ισπανών αντιφασιστών μεταναστών και είναι ο πρώτος επικεφαλής του συνδικάτου που δεν είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η επιτυχία του Μαρτινέζ να ανασύρει τη CGT από την ανυπαρξία, θέτοντας το σωματείο στην πρώτη γραμμή της παρούσας εργατικής διεκδίκησης, εξασφάλισε εγκαινίασε πρωτοφανή εκστρατεία δαιμονοποίησής του από το γαλλικό τύπο.

«Κατασκεύασε εικόνα “αρχηγίσκου” και σκληρού, ξεχνώντας ότι μια συνδικαλιστική ένωση είναι συλλογική και όχι ατομική υπόθεση», λέει στέλεχος της CGT στη Monde.

Την ίδια στιγμή, το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του πολιτικού περιοδικού Le Point προβαίνει σε ιστορικά άτοπο αμάλγαμα, δημοσιεύοντας φωτογραφία των ιστορικών ηγετών του Κ.Κ. Γαλλίας το 1946, Μορίς Τορέζ και Ζαν Ντικλό, κάτω από πηχυαίο τίτλο για τον αποκλεισμό της σύγχρονης Γαλλίας από τα συνδικάτα.

Παρά το μένος της κυβέρνησης και του Τύπου εναντίον του, όμως, ο Μαρτινέζ απέδειξε την αποτελεσματικότητα της τακτικής του.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner