Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Final 8: FIBA και ΑΕΚ το θέλουν στην Αθήνα – Αποφασίζει η Κυβέρνηση

Από τη στιγμή που κρίθηκε «μη ασφαλής» η διεξαγωγή της διοργάνωσης του Final 8 του Basketball Champions League στο Ισραήλ και την έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, λόγω της επέλασης του κορωνοϊού στη χώρα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ «άρπαξαν» αμέσως την ευκαιρία και κινητοποιήθηκαν.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία τους στην διοργανώτρια αρχή, αλλά και στην Κυβέρνηση, για την φιλοξενία της τελικής φάσης της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ, κάνοντας πρόταση για παρουσία του 50% του κόσμου στις κερκίδες, και αναμένουν την οριστική απόφαση.

Η «Βασίλισσα» επιμένει πως είναι πρόθυμη να αναλάβει το Final 8, με τον Μάκη Αγγελόπουλο να έχει κάνει ήδη εδώ και αρκετό διάστημα όλες τις απαραίτητες επαφές με τους αρμόδιους της Πολιτείας, για την ασφάλεια των επτά ομάδων που πρόκειται να έρθουν στην Αθήνα και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αν όλα κυλήσουν καλά. Από την άλλη, το Basketball Champions League, ενώ είναι ικανοποιημένο από την στάση της ΑΕΚ, μετά και την διεξαγωγή της διοργάνωσης το 2018, αλλά και αισιόδοξο για την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας, περιμένει ακόμα τις εξελίξεις, όσον αφορά τον κορονοϊό στην Ευρώπη, αφού επιθυμεί επίσης να δει φιλάθλους στο γήπεδο.

Οι ενδοιασμοί της Κυβέρνησης

Είναι λογικό πως από την στιγμή που η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας είναι αβέβαιη – τα κρούσματα παρουσιάζουν σταθερή αύξηση καθημερινά – και μετά την τραγωδία που προκάλεσε η κακοκαιρία «Θάλεια» στην Εύβοια, που κόστισε ζωές ανθρώπων, η Κυβέρνηση να έχει «φρενάρει» λίγο την υπόθεση.

Από την άλλη, το ζήτημα με την παρουσία κόσμου στο ΟΑΚΑ, στο 50% της πληρότητας, είναι ακόμα κάτι που προβληματίζει, αφού και 9.000 θεατές θεωρούνται πολλοί. Γι’ αυτό και υπάρχει περίπτωση να είναι και αρκετά λιγότεροι φίλαθλοι στις κερκίδες. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά πως θα είναι η κατάσταση από τώρα, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, στην Ελλάδα, όσον αφορά την διασπορά της Covid-19.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, όμως, πως όλοι επιθυμούν την ιδανική διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Αθήνα, που σημαίνει πως και φίλαθλοι θα υπάρχουν και οι αγώνες θα γίνουν χωρίς απρόοπτα, ώστε αυτό να αποτελέσει και παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, για τη νέα σεζόν που έρχεται.

Ζώντας, όμως, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, μπορεί το ενδεχόμενο να διοργανωθεί το Final 8 στο ΟΑΚΑ να μοιάζει σίγουρο και πιο «ασφαλές», σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο δεν είναι και οριστικό.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις και νεότερα αναμένεται να υπάρχουν μετά τις 15 Αυγούστου (καθώς μέχρι τότε το διάστημα κρίνεται κρίσιμο), όσον αφορά και την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Αν όλα πάνε καλύτερα από το αναμενόμενο, δεν αποκλείεται να έρθουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων