Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Φοιτητές Ολλανδικού πανεπιστημίου ζωγράφισαν ποδηλατόδρομο με τα χρώματα της σημαίας της LGBTQ κοινότητας

To Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία απέκτησε έναν από τους μεγαλύτερους ζωγραφίσμένους ποδηλατόδρομους στον κόσμο!

Οι φοιτητές ενός πανεπιστημίου στην Ολλανδία ζωγράφισαν με τα χρώματα της σημαίας της LGBTQ κοινότητας τον ποδηλατόδρομο, ο οποίος βρίσκεται περίπου 45χλμ νότια του Άμστερνταμ. Ο ποδηλατόδρομος έχει μήκος 570 μέτρα και περιλαμβάνει οκτώ «ακτίνες» με τα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου.

Η ιδέα ανήκει στον 22χρονο σπουδαστή, Elias van Mourik, ο οποίος δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης. Είναι λοιπόν υπέροχο που σε μια τέτοια τοποθεσία δίνεται το μήνυμα με αυτό τον συμβολικό τρόπο ότι όλοι είναι αποδεκτοί».

Το βάψιμο του ποδηλατόδρομου ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι όλοι είναι ίσιοι και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης», δήλωσε η Elena Valbusa, επικεφαλής του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ουτρέχτης. «Όλοι, ανεξάρτητα από το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το πολιτιστικό υπόβαθρο ή το οικογενειακό εισόδημα είμαστε ίσοι. Προτιμούμε να εστιάζουμε στον άνθρωπο, στα ταλέντα και στις δεξιότητες του καθενός και στο πώς μπορούμε να τα αναπτύξουμε περαιτέρω», πρόσθεσε.

Ο ποδηλατόδρομος είναι μια κοινοπραξία τριών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η Janneke Plantenga, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, εξήγησε ότι: «Υπάρχει μια ιδέα για παράδειγμα, να οργανωθεί μια σειρά διαλέξεων. Ή να διευκρινιστεί τι συμβολίζει η ποδηλατική διαδρομή μέσω μιας σειράς podcast. Τους επόμενους μήνες, θα αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάτι όμορφο όλοι μαζί».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων