Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Σε ύφεση η φωτιά στα Βίλια: Κάηκαν σπίτια | Καταγγελία για εμπρησμό

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα Αττικής.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

—–

Νέα φωτιά ξέσπασε στα Βίλια το πρωί της Δευτέρας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επικεντρώνονται στην περιοχή Κάζα και στον Προφήτη Ηλία.

Συνολικά επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν περιοδικά 13 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Στον Προφήτη Ηλία τουλάχιστον τέσσερα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι αναζωπυρώσεις στον Προφήτη Ηλία απειλούν εκ νέου περιουσίες.

Για «σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού» έκανε λόγο ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις. «Ο δυνατός αέρας, σε συνδυασμό με τη συγκυρία και τα ενάρια μέσα που επικεντρώνονταν στην Κάρυστο, συνιστούν σοβαρές ενδείξεις» τόνισε ο κ. Στάθης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό είναι έργο καθαρά εμπρηστών. Έχουν βαλθεί να κάψουν το ωραιότερο χωριό της Αττικής, τα Βίλια. Ξεκίνησε σήμερα μια ευθεία φωτιάς από την Κάζα η οποία κατευθύνεται στον οικισμό του Προφήτη Ηλία», είπε στο Star.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων