Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει υπευθυνότητα και να βοηθήσει την εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και το ζήτημα των πυρκαγιών.

Ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι τα στοιχεία σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι το εμβόλιο λειτουργεί, ενώ εξήγησε ότι, εδώ και καιρό, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι είναι ανενημέρωτος. Ταυτόχρονα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με σοβαρότητα να βοηθήσει αυτή την εθνική προσπάθεια και όχι «να την υπονομεύουν στελέχη του, όπως συμβαίνει με τον κ. Πολάκη».

Μιλώντας για το ζήτημα τον πυρκαγιών, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, μίλησε για λάθη που έγιναν στη διαδικασία, περιγράφοντας κάποια από αυτά. «Παρά τα όποια λάθη, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτά τα 2 χρόνια στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας έχουν γίνει τεράστια άλματα», υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης, φέρονοντας ως παράδειγμα τη λειτουργία του 112, που «ξεκίνησε επί αυτής της κυβέρνησης, βοηθώντας να εκκενωθούν περιοχές με ασφάλεια». «Είναι μια παρακαταθήκη που μένει στη χώρα για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό», σχολίασε.

Ερωτηθείς για τα εναέρια μέσα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε ότι φέτος ήταν περισσότερα παρά ποτέ, ενώ διευκρίνισε ότι ακόμα και το πόρισμα Goldammer αναφέρει πως αυτά δεν είναι πανάκεια. «Ενδεχομένως χρειαζόμαστε περισσότερα, γι’ αυτό το λόγο ακόμα και την ώρα της μάχης ήρθαν τα ρώσικα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι και το προσωπικό είναι φέτος αυξημένο. Υπενθύμισε, επίσης, ότι από το νέο ΕΣΠΑ θα διατεθούν 1,7 δισ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού για την Πολιτική Προστασία και αναρωτήθηκε αν για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι «δεν έγινε τίποτα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων