Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Γερμανία: «Θυσιάζω τα νιάτα μου γι’ αυτή τη δουλειά» λέει 24χρονη βουλευτής με μισθό 10.000 ευρώ

ΗΕμίλια Φέστερ είναι 24 ετών και είναι νεότερο μέλος της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής, καθώς εκλέχτηκε με το κόμμα των Πρασίνων το 2021. Ο μηνιαίος μισθός της αγγίζει τα 10.000 ευρώ. Πρόσφατα μίλησε για τα άγχη της δουλειάς της, κάτι που πυροδότησε οργή στα social media.

Η Εμίλια Φέστερ έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Spiegel, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θυσιάζω τα νιάτα μου γι’ αυτή τη δουλειά. Εργάζομαι 80 με 90 ώρες την εβδομάδα. Δεν έχω πλέον χρόνο για τα χόμπι μου». Πρόσθεσε επίσης πως από τότε που είχε ένα ατύχημα με το σκέιτμπορντ της, δεν το χρησιμοποιεί πια για να πηγαίνει σε συνεντεύξεις τύπου, κάτι που της λείπει επειδή «πάντα με βοηθούσε να καθαρίζω το μυαλό μου».

Οι δηλώσεις της πυροδότησαν, ωστόσο, έντονες αντιδράσεις στα social media, όπου δεκάδες χρήστες έσπευσαν να την επικρίνουν για τα σχόλια περί «θυσίας», υπενθυμίζοντας ότι αμείβεται με 10.000 ευρώ μηνιαίως, μισθός που ελάχιστοι παίρνουν στην ηλικία της. «Πόσοι 20χρονοι που εργάζονται σκληρά κερδίζουν πραγματικά 10.000 ευρώ;», αναρωτήθηκε ένας χρήστης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bundestag, το επίδομα εξόδων για μέλος της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής είναι 10.012,89 ευρώ από τον περασμένο Ιούλιο. Άλλοι ενοχλήθηκαν από το γεγονός πως η Εμίλια στα 24 της παραπονιέται επίσης ότι «θυσίασε τα νιάτα της», λέγοντας ότι είναι πολύ μεγαλύτεροι στην ηλικία και εξακολουθούν να κερδίζουν λιγότερα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων