Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Γιαννάκου: «Η Τουρκία φοβάται τις κυρώσεις από ΗΠΑ και Ευρώπη και αλλάζει πορεία»

«Το γεγονός ότι υπάρχουν διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας είναι θετικό», είπε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Μαριέτα Γιαννάκου.

«Η χώρα μας δε μπορεί να λέει όχι στον διάλογο διότι το διεθνές δίκαιο το επιβάλλει, ωστόσο αν δε το καταφέρουμε, δείχνουμε το δρόμο προς το δικαστήριο της Χάγης», πρόσθεσε.

«Η Τουρκία έχει υπέρμετρες φιλοδοξίες, δεν καταθέτει ευθέως την άποψή της για τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ ενώ τώρα αλλάζει τη πορεία της γιατί φοβήθηκε τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες», σημείωσε η κα Γιαννάκου.

Σχετικά με την καθυστέρηση της απόδοσης των τάμπλετ στους μαθητές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, ανέφερε ότι επί θητείας της στο Υπουργείο Παιδείας είχαν εκπαιδευτεί 120.000 εκπαιδευτικοί στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και λειτούργησε από τότε το schoolnet.

«Και τώρα ακόμα οι καθηγητές πήγαν καλά στην τηλεκπαίδευση», σημείωσε, τονίζοντας ότι η όλη κατάσταση είναι κουραστική για τα παιδιά, τα οποία ανυπομονούν να επιστρέψουν στο σχολείο.

Στην τοποθέτηση της κας Λάππα ότι «οι διάλογοι που γίνονται στην Βουλή για την διαχείριση της πανδημίας και άλλα θέματα δεν μας τιμούν», η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ απάντησε:

«Γίνονται σοβαρές τοποθετήσεις στην Βουλή αλλά δεν ασχολείται κανένας. Με τι ασχολούνται το σύστημα και τα μίντια; Οι κορώνες που ακούγονται δεν γίνονται για να τσιμπήσουν τα ΜΜΕ αλλά αυτά τσιμπάνε. Υπάρχουν σοβαρές τοποθετήσεις, υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευπρεπείς και διακρίνονται από ευγένεια αλλά σε αυτούς δεν αναφέρεται πουθενά κανείς».

Για την διαχείριση της πανδημίας, είπε ότι ήταν ένα απρόβλεπτο γεγονός που ήρθε με κύματα και η μεγάλη καταστροφή ήρθε στο δεύτερο και το τρίτο κύμα. Στην πρώτη φάση πήγαμε καλά σε σύγκριση με άλλες χώρες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ η πολιτική του lockdown. Αλλά δεν βοήθησαν και οι πολίτες. Καταλαβαίνω ότι δεν άντεχαν.

Για τα περί «επιλογής ασθενών» για τις ΜΕΘ δεν συμφώνησε με το όρο όπως γινόταν πριν ένα χρόνο στο Μπέργκαμο, ενώ για τις πορείες είπε ότι «καλό θα ήταν να μην γίνονται. Δεν χρειάζεται να δέχεται το ΕΣΥ αυτή την πίεση την δεδομένη στιγμή. Η αντιπολίτευση είχε θετική στάση για τις πορείες, χωρίς αμφιβολία».

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner