Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Γνωρίστε τη «πριγκίπισσα» της Βόρειας Κορέας και αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Είναι το πρώτο μέλος της βορειοκορεατικής δυναστείας στην εξουσία που διασχίζει τον 38ο παράλληλο για να επισκεφθεί τον Νότο επιβεβαιώνοντας έτσι την αυξανόμενη ισχύ της στην ιεραρχία του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, η πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας, έκανε τον Οκτώβριο της είσοδό της στο πανίσχυρο Πολιτικό Γραφείο του μοναδικού κόμματος της Βόρειας Κορέας για να γίνει η ισχυρότερη γυναίκα ενός καθεστώτος όπου η εξουσία αποτελεί οικογενειακή υπόθεση εδώ και 70 χρόνια.

Στα χαρτιά, επικεφαλής της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας τους Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, που επισήμως είναι ο αρχηγός του κράτους, αλλά με συμβολικό ρόλο.

«Στην πραγματικότητα, η αληθινή επικεφαλής είναι η Κιμ Γιο Γιονγκ», λέει ο αναλυτής Γιονγκ Σονγκ-τσανγκ, του Ινστιτούτου Sejong.

Το γεγονός ότι ανήκει στην οικογένεια των Κιμ είναι δίκοπο μαχαίρι: συνοδεύεται από σειρά εξαιρετικών προνομίων, αλλά μπορεί να έχει επίσης τραγικές συνέπειες σε περίπτωση δυσμένειας.

Ο Τζανγκ Σονγκ Τεκ, ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτελέσθηκε για προδοσία το 2013. Ο ετεροθαλής αδελφός του, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τον περασμένο χρόνο, δηλητηριασμένος με νευροτοξικό παράγοντα, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Μπορεί να μιλήσει για τα πάντα με τον Κιμ»

Η Γιο Γιονγκ είναι 29 ή 30 (μπορεί και 31) ετών και κατά συνέπεια είναι το νεότερο μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Είναι το ένα από τα τρία παιδιά που ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε αποκτήσει με την τρίτη του γνωστή συμβία, την χορεύτρια Κο Γιονγκ Ουί.

Από έναν ιάπωνα σεφ σούσι, που υπηρέτησε επί σειρά ετών στον βασιλικό οίκο των Κιμ μαθεύτηκε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε μεγάλη αδυναμία στην μικρή του κόρη και την αποκαλούσε «γλυκιά, γλυκιά Γιο Γιονγκ» και «πριγκίπισσα Γιο Γιονγκ».

Διατηρεί ειδική σχέση με τον σημερινό ηγέτη της Βόρειας Κορέας, πέραν του ότι μοιράζονται την ίδια μητέρα. Και , όπως και εκείνος, έχει σπουδάσει στην Ελβετία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων