Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Google: Εφαρμόζουν «σπριντ απλότητας» για τους εργαζόμενους – Ο CEO τους ζητά να είναι πιο παραγωγικοί

Να είναι πιο παραγωγικοί ζητά από τους υπαλλήλους o CEO της Google, λέγοντας παράλληλα πως φοβάται για την οικονομία. Στο μεταξύ, η μητρική εταιρεία Alphabet εφαρμόζει ένα σχέδιο ονόματι «σπριντ απλότητας».

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ένα νέο προς εφαρμογή εγχείρημα, ονόματι “Simplicity Sprint”, «σπριντ απλότητας»), με το οποίο θα επιχειρηθεί να «βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα» των υπαλλήλων.

Ο Pichai δήλωσε ότι η παραγωγικότητα της Google «δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι», λόγω του αριθμού των εργαζομένων που απασχολεί, προειδοποιώντας παράλληλα για την επιδείνωση της οικονομίας.

Συν τοις άλλοις, η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού Fiona Cicconi αναγνώρισε τις ανησυχίες για απολύσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία και διαβεβαίωσε ότι η Google «δεν επιδιώκει επί του παρόντος να μειώσει το συνολικό εργατικό δυναμικό της».

Όμως και η ίδια επανέλαβε την ανάγκη για «μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συγκέντρωση».

Όπως έγινε γνωστό, η μητρική εταιρεία Alphabet είχε την καθιερωμένη συνάντηση των υπαλλήλων προ ημερών και το ύφος των βασικών στελεχών εξέφραζε «ανησυχία», με τους εργαζόμενους να δείχνουν τον φόβο τους για απολύσεις.

Ο CEO Sundar Pichai ζήτησε από τους εργαζόμενους να συνδράμουν όσο μπορούν στη νέα προσπάθεια, όπως σημείωναν αυτόπτες μάρτυρες και σχετικά εσωτερικά έγγραφα που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο CNBC.

Το «σπριντ απλότητας»

«Θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε», είπε ο Pichai στη συνάντηση, κάνοντας λόγο για το «σπριντ» – έναν όρο που χρησιμοποιείται συχνά στην ανάπτυξη λογισμικού και από τεχνολογικές νεοσύστατες επιχειρήσεις για να υποδηλώσει σύντομες, εστιασμένες δράσεις προς έναν κοινό στόχο.

Ο CEO δήλωσε ότι η εταιρεία περιμένει από τους υπαλλήλους να μοιραστούν τις ιδέες τους μέχρι τις 15 Αυγούστου, μέσω μιας εσωτερικής έρευνας. Πρόκειται για μια προσπάθεια της εταιρείας να «επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα ταχύτερα», αποσαφήνισε ο Pichai.

Να σημειωθεί ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η Alphabet ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων της αυξήθηκε κατά 21% σε 174.014 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης από 144.056 το προηγούμενο έτος.

Όμως, η εταιρεία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό των προσλήψεων και των επενδύσεων μέχρι το 2023 και ο Pichai είπε στους υπαλλήλους σε ένα υπόμνημα, «δεν είμαστε απρόσβλητοι από τους οικονομικούς αντίθετους ανέμους».

Ο ίδιος επισήμανε τις ευρύτερες οικονομικές αντιξοότητες. «Αν κοιτάξετε τι συμβαίνει εκεί έξω -είμαι σίγουρος ότι όλοι διαβάζετε τις ειδήσεις- οι άνθρωποι στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν προϊόντα της Google αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις αυτή τη στιγμή», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: CNBC

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων