Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Γρ. Λέων: Το 2022 καταγράφεται σημαντική μείωση θανάτων στην ηλικιακή ομάδα 0 – 4 ετών (video)

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια πίσω από τους αιφνίδιους και ανεξήγητους θανάτους παιδιών και εφήβων τον τελευταίο καιρό. Για το θέμα που απασχολεί γονείς και ειδικούς μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Και εγώ ως πολίτης έχω και εγώ μια τέτοια εντύπωση. Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, φαίνεται συγκριτικά με το 2021 ότι δεν έχουμε αύξηση», ανέφερε ο κ. Λέων.

Όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ «καταγράφεται σημαντική μείωση στην ηλικιακή ομάδα 0 έως 4 ετών» τονίζοντας ότι η εντύπωση που δίνεται από τα ΜΜΕ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «οι αιφνίδιοι θάνατοι χρήζουν εξ’ ορισμού διερεύνησης. Στα παιδιά προχωράμε σε τοξικολογικές, ιστολογικές και γενετικές που μας δίνουν σαφείς απαντήσεις».

Και όπως είπε, ο όρος «απροσδιόριστη αιτία θανάτου» που δίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις είναι προσωρινός έως ότου γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων