Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Γυμναστές προειδοποιούν: Αυτή είναι η άσκηση που πρέπει να αποφεύγετε

Αν έχετε ξεκινήσει να ασχολείστε ενεργά με την φυσική σας κατάσταση, σαν ένας από τους στόχους που θέσατε για τη νέα χρονιά, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μία άσκηση που θα πρέπει να αποφύγετε.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Navy Times, μία ανεξάρτητη έκδοση που καλύπτει θέματα του αμερικανικού ναυτικού, ζήτησε να αποκλειστούν οι κοιλιακοί από τα τεστ φυσικής κατάστασης που κάνουν οι ναύτες δύο φορές τον χρόνο. Εδικότερα, το άρθρο χαρακτήρισε την άσκηση αυτή ως «απαρχαιωμένη και ότι προκαλεί πόνους στη μέση».

Πολλοί είναι εκείνοι οι γυμναστές, οι οποίοι συμφωνούν με την άποψη αυτή και έχουν αποκλείσει ήδη τη συγκεκριμένη άσκηση από τα προγράμματά τους. Ο γυμναστής Tony Horton είναι ένας από αυτούς. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Πιστεύω ότι οι κλασσικοί κοιλιακοί έχουν δει και καλύτερες μέρες και έφτασε η ώρα να κάνουμε μία αλλαγή».

Ο λόγος είναι ότι η άσκηση των κοιλιακών ασκεί μεγάλη δύναμη στη σπονδυλική στήλη και μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στους δίσκους.

HTML tutorial

Επιπλέον, έρευνα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, που έγινε σε 1.500 στρατιώτες διαπίστωσε ότι 56% των τραυματισμών που είχαν προερχόταν από το τεστ σωματικής κατάστασης που έκαναν και συγκεκριμένα τους κοιλιακούς. Το 32% των τραυματισμών οφειλόταν στο τρέξιμο και το 11% στα push ups.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ασκήσεις για να τονώσετε τους κοιλιακούς και τον κορμό σας. Η άσκηση «σανίδα» είναι, πλέον, μία από τις πιο συνηθισμένες ασκήσεις που χρησιμοποιούν πολλοί γυμναστές και δυναμώνει όχι μόνο τους κοιλιακούς, αλλά και όλο τον κορμό.

Μία ακόμα άσκηση που χρησιμοποιείται πέρα των κλασσικών κοιλιακών είναι οι κοιλιακοί που δεν σηκώνουν την πλάτη εντελώς από το έδαφος, τα λεγόμενα curl up.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων